Nedávno dva kluci v Chánově házeli kameny na rodinné domy a projíždějícího cyklistu. Tentokrát si jiné děti vybraly za terč základní školu v Chánově. Dozorčí městské policie přijal z pultu centrální ochrany signál narušení objektu a vyslal na místo hlídky se služebním psem. Strážníci provedli vnitřní kontrolu objektu, při níž zadrželi tři chlapce ve věku 12 a 13 let.

"Nezletilí pachatelé se k činu přiznali," sdělila mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Kluci způsobili škodu přes pět tisíc korun. Proto byla událost předána Policii ČR a také sociálce.

Před pár dny městská policie oznámila, že řešila hned tři telefonická oznámení. Na linku 156 je během chvilky přijal dozorčí útvar, který do Chánova okamžitě vyslal hlídku. Jedna z oznamovatelek si stěžovala na děti, které jí hází kameny na rodinný dům a poškodily keramické obklady. Druhým volajícím byl cyklista, do kterého se děti kamením v projíždějícím úseku trefovaly. Třetí volající sdělila, že nějaké děti házejí kameny a poškodily jí několik střešních desek na rodinném domě a květníky před domem. Strážníci na místě zajistili dva chlapce ve věku 11 a 12 let, které odvedli domů. Na místo se dostavila hlídka Policie ČR, která si událost převzala a totéž udělal i příslušný odbor magistrátu.

Některé dětské zločiny na Mostecku

Leden 2010
Tři mladíci, kterým nebylo ještě ani patnáct let, zkopali a obrali za bílého dne jiného chlapce. Chlapec šel odpoledne z domova k příbuzným. Cestou ho zastavila trojice mladíků, kteří po něm požadovali batoh. Ten jim však hoch nechtěl dát. Na chlapce proto jeden z nich zaútočil. Kopl ho do tváře. Část ukradených věcí policie při objasnění útoku zajistila. Pokud by byli dospělí, hrozilo by jim za loupežné přepadení až několikaleté vězení. Jejich stíhání bylo vzhledem k nízkému věku zastaveno.

Březen 2015
Tři kluci brutálně napadli za bílého dne nezletilého chlapce na okraji parku Šibeník v Mostě. Chlapec šel k hlavní poště, když k němu u křižovatky přistoupili tři hoši. Bylo jim přibližně 15 let. Po klukovi požadovali peníze. Chlapec si jich nevšímal a šel dál. Jeden z nich chlapce násilím povalil na zem a poté do něj kopali. Způsobili mu zranění, se kterým hoch skončil v nemocnici. Výsledky pátrání policie dosud nezveřejnila.