Původně chtěli vyrazit do centra města 9. října. Jenže zjistili, že náměstí je zabrané mítinky politických stran, a tak plánovaný pochod přesunuli na úterý 16. října v 16 hodin. „S překážkou v této podobě jsme nepočítali," komentovali pořadatelé zábor náměstí kvůli volbám.

Všichni teď čekají na výsledek další mimořádné valné hromady Baníku. Bude ve čtvrtek 11. října. Ekonomický náměstek primátora Karel Novotný dostal od radních za úkol, aby na schůzi akcionářů hlasoval proti schválení řádné účetní závěrky za rok 2011. Důvod? Záporný výrok auditora. Ten podle Novotného našel v účetnictví kromě vážných nesrovnalostí z minulosti i novou pohledávku na 9,3 milionu korun. Společnost je údajně ve velké nejistotě a její další existence je zcela závislá na postupu většinového akcionáře, firmy Siad Czech.

Policie už rok vyšetřuje, co se v klubu dělo s penězi. Trestní oznámení na vedení společnosti FK Baník Most podalo loni v září město Most. „V tuto chvíli se nám opět potvrdilo, že společnost opravdu poškodila a poškozuje akcionáře, čili i město Most jako minoritního akcionáře," sdělil Novotný s odvoláním na výrok auditora.

Fanoušci stojící za vedením klubu městu nevěří a viní ho z prohlubování krize. Radní nařčení odmítají. Na veřejnou diskuzi reagoval oficiálním prohlášením na internetu i Petr Kabíček, šéf Baníku a jednatel FC MUS Most, což je druhý menšinový akcionář Baníku. „Věřím v dohodu akcionářů a v nový „restart" klubu, ať už v něm budu činný coby člen některého z orgánů akciové společnosti či pouze jako menšinový akcionář," sdělil Kabíček. Tvrdí, že bude klub dále finančně podporovat a jako akcionář doloží ostatním přehled své dosavadní pomoci. „Jedná se o částku v řádech desítek milionů korun," uvedl.

Kabíček i radní dávají najevo, že jim dost záleží na budoucnosti fotbalové mládeže. Zatímco Kabíček prosazuje další podporu baníkovské akademii, podle Novotného není vyloučen vznik nové obecně prospěšné společnosti, třeba s názvem Městský fotbalový klub, která by pod svá křídla sjednotila všechny mládežnické týmy v Mostě. Radnice svůj vliv na výchovu fotbalistů letos již posílila, když zcela převzala polosoukromou Fotbalovou školu Most.