Mostecká radnice v současné době neuvažuje o tom, že by nechala ztrhnout další paneláky v Chánově. Mosteckému deníku to řekl primátor Jan Paparega. Možná se o tom někdy začne diskutovat, ale nyní to podle primátora není na pořadu dne.

Most ještě letos odstraní v Chánově dva opuštěné paneláky 1 a 7. Město za to firmě APB PLZEŇ zaplatí 3,2 milionu korun, což byla nejnižší nabídka v soutěži. Původní propočet byl o devět milionů vyšší. „Byli jsme zaskočeni tím, jak cena výrazně klesla," sdělil primátor. Most má navíc od státu přislíbenu dotaci.

Státní podporu lze čerpat na demolice městských budov v sociálně vyloučených lokalitách. Proto nelze počítat s dotací v jiných částech města.

Radnice vlastní i tři prázdné činžáky u Stovky. Nevylučuje, že jeden z nich sama zbourá. „V rámci městské rady jsme to ještě detailně neřešili a žádné usnesení zatím nepřijali," sdělil primátor.

Město se soustředí na jiné, finančně náročnější investice. Potřebuje kompletně opravit most u nemocnice, což je v plánu v roce 2017. Velká oprava čeká i most přes řeku Bílinu do Rudolic. Největší akcí bude rekonstrukce kulturního domu Repre. V plánu je i modernizace parku u haly.