Mladou ženu podle její výpovědi muž oslovil u mosteckého Tesca. „Tam ji zastavil řidič vozidla, který na ni hovořil špatnou češtinou, chtěl sex a nabízel peníze," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Žena na jeho výzvu nijak nereagovala a odešla. Muže ale potkala o kus dál znovu. Opět ho ignorovala a zamířila na policejní služebnu.

„Uvedla, že ji obtěžoval cizinec a ten prý následně na stejném místě měl oslovit i malou asi osmiletou dívku, ke které přistoupil zezadu a oběma rukama ji chytil a začal ji tahat ke svému vozidlu," konkretizovala Světláková. Dívka měla volat o pomoc, křičet začala podle svých slov i oznamovatelka. „Prý požádala o pomoc dva muže, kteří se nacházeli v blízkosti. Ti pak k cizinci běželi a zavolali, aby dívku pustil. Ten ji nechal být, nasedl do vozidla a odjel."

Rozjela se rozsáhlá pátrací akce po osobním vozidle značky Audi. Policistům totiž okamžitě vytanul na mysl případ nedávného únosu malé školačky, jehož pachatel jim stále uniká. Informace proto dostaly všechny hlídky v Mostě i v teplickém okresu. Kolem 18. hodiny jedna z hlídek mostecké policie zahlédla podezřelé vozidlo u Prioru. „Vůz zastavila a muže zadržela," podotkla Světláková.

Ještě večer a následující den policie pátrala také po neznámé osmileté dívce, kterou si měl muž také vyhlédnout. Šetření v domech v okolí incidentu ani v blízké škole nikam nevedlo. Včera odpoledne policie případ uzavřela s překvapivým závěrem. „Další výslech oznamovatelky ukázal, že cizinec v autě ji sice oslovil. Ona to oznámila policii, a protože se domnívala, že by se jejím případem nezabývala, vymyslela si navíc i pokus o únos nezletilé dívky," řekl Ludmila Světláková.

Žena se navíc bála, že by muž mohl obtěžovat další osoby. Protože muž oslovil dospělou ženu, nedopustil se trestného činu a policie ho propustila. Případ v nejbližší době odloží.