Neuposlechli zákonnou výzvu

Pracovník herny v Dominu na linku 156 oznámil, že mají problémy s jedním z hostů. Devětadvacetiletý muž vulgárně urážel obsluhu, ostatní hosty a dělal nepořádek. Při příchodu hlídky městské policie k muži stojícímu u baru přistoupil o pět let mladší bratr a vzájemně na strážníky vulgárně nadávali. Jelikož se agresivita vůči příslušníkům zvyšovala, nereagovali na výzvu, aby upustili od protiprávního jednání a kladli aktivní odpor, byli spoutáni a převezeni do nemocnice na ošetření po donucovacích prostředcích.

Na staršího bratra volal podruhé pracovník herny městskou policii o tři hodiny později. Když inkriminovaný muž spatřil přijíždějící hlídku, dal se na útěk a následně byl zadržen a spoután. Během šetření se ukázalo, že v herně se muž snažil ženě vytrhnout bankovku, kterou vkládala do automatu. Když neuspěl, chtěl z místa utéci. Událostí se bude zabývat přestupková komise.

Zadržené osoby
Strážníci městské policie během služby poznávají osoby, které jsou v pátrání Policie ČR. Osoby jsou omezeny na osobní svobodě a podrobeny bezpečnostní kontrole, zda u sebe nemají zbraň. Následně jsou předávány na příslušná oddělení PČR. Během dvanáctihodinové služby městští strážníci zadrží i pět hledaných osob.

Při kontrole nádražní haly ČD strážníci městské policie řešili muže popíjejícího alkoholické nápoje před vstupem do haly. Při bližší kontrole se ukázalo, že je na 42letého muže vydán evropský zatýkací rozkaz.

 U bloku 618 byl hlídkou městské policie omezen na osobní svobodě 31letý hledaný muž.

Díky místní znalosti byl u bloku 96 zadržen 37letý muž, o kterém strážníci věděli, že je na seznamu hledaných osob.

V ulici Višňová byl omezen na osobní svobodě 54letý celostátně hledaný muž.

Při kontrole herny u bloku 201 byl zajištěn 23letý celostátně hledaný mladík.

Hlídka městské policie v součinnosti s hlídkou PČR u autobusové zastávky u nádraží zadržela muže, který před nimi ukryl svazek kabelu. Téměř dvoumetrový měděný kabel pocházel z OBI a muž, který ho chtěl zpeněžit, byl celostátně hledaným.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí městské policie