V Lomu u Litvínova budou strážníci zhruba ještě týden tolerovat přestupky hlavně řidičů. Pak už nastane tvrdý režim, kdy budou policisté nekompromisní. Vzhledem k nedostatku místa tolerují i parkování na trávnících v horní části Lomu.

„Problém by mohli mít řidiči, kteří v centru města zaparkují na chodníku. Pokutu si vyslouží řidiči, kterým z vozidla uniká olej a znečišťují tak vozovky. Pozor by si měli dát i na parkování v protisměru," řekl Bronislav Schwarz, ředitel Městské policie v Mostě

Rozhodně z domu nevycházejte bez občanského průkazu. Po desáté hodině večerní bude probíhat legitimace osob a kontrola vozidel. Policie hlídkuje 20 hodin týdně, tedy přibližně tři hodiny každý den v různých časových intervalech.

„Kriminalita v Lomu je vcelku velká, ale policisté se snaží pomáhat. Nedaleko našeho domu stojí škola, kde jsou strážníci k vidění často. Kvůli dětem sledují, zda řidiči dodržují předepsanou třicítku. Myslím, že to má v celku úspěch. Mohli by víc dbát na celkový pořádek a na občany. Lom je pohodové město. Nic špatného se tu neděje, spíše naopak, město přibírá na kráse. Jsou tu nové chodníky, okrasné květiny a nové zastávky," řekl Daniel Vosol, obyvatel města Lomu.

Mostečtí strážníci nejsou jedinými, kteří jezdí hlídat občany do okolních obcí. Do Horního Jiřetína například směřují hlídky z litvínovské městské policie. Obyvatelé si toho všímají a dle včerejšího vyjádření oslovených lidí si toho váží.

MILOSLAVA PÜSCHELOVÁ