Rally Sprint začne v pátek 13. listopadu slavnostním startem na mosteckém 1. náměstí, kde bude doprovodný program.

Autodrom Most chce závody v rally sprintu na uzavřeném okruhu ukázat, že autodrom má ambice pořádat atraktivní akce nad rámec původního zaměření, jímž jsou okruhové závody silničních motocyklů a automobilů.

„Návštěvníci se mají opravdu na co těšit. Výhodou závodů v rally sprintu je nejen jejich nesporná atraktivita, ale zejména bezpečnost. Uspořádání rally v uzavřeném areálu odbourává riziko nehod a hlavně návštěvníci budou mít možnost sledovat celý závod z diváckého svahu. Uvidí tak celý jeho průběh od startu až do cíle. Věříme, že si nový závod The Most Rally Sprint najde své příznivce a podaří se tak vytvořit tradici," sdělil Jiří Volovecký, generální ředitel Autodromu Most.

Uzávěrka přihlášek jezdců je 7. listopadu. „Doufáme, že nový podnik v kalendáři rally sprintu přiláká zkušené závodníky, ale i mladé začínající jezdce. V současné době se všemi intenzivně jednáme," dodal Luděk Diviš, který má na starosti sportovní a technickou stránku The Most Rally Sprint.

Rychlostní zkoušky budou i na speciálně vytvořených trasách na polygonu. „The Most Rally Sprint se skládá ze dvou rychlostních zkoušek. Každou z nich účastníci absolvují dvakrát. Jejich celková délka je 28,6 kilometru," dodal Diviš.

Závod bude na autodromu v sobotu 14. listopadu od 12 do 15 hodin. Premiéru rally sprintu na mosteckém autodromu zachytí kamery Česká televize, dva dvacetiminutové pořady z průběhu akce odvysílá na programu ČT sport. 

V sobotu bude areál autodromu přístupný pro veřejnost už od 8 hodin. Děti mohou zdarma využívat skákací race zonu a hřiště a budou i soutěže, akrobatické letecké vystoupení či ukázky kaskadérského umění, jízdy v bojovém vozidle pěchoty, přehlídka historických vozidel a závodních speciálů – tahačů týmu Buggyra připravených na start legendární soutěže Dakar v příštím roce.

"Měly by dorazit i závodní trucky úspěšného roudnického týmu," upřesnila Tereza Zajíčková z Autodromu Most. Bude i hudební vystoupení a ohňostroj.

Autodrom nabízí i možnost prožít The Most Rally Sprint jako VIP host. Vstupenka za 790 korun včetně DPH zaručuje jinak nedostupný zážitek. Kromě celodenního vstupu do areálu autodromu zaručuje VIP parkoviště pro odstavení vozu, VIP zázemí s výhledem na start jedné z rychlostních zkoušek závodu, celodenní občerstvení, komentovanou prohlídku závodního dakarového speciálu či upomínkový dárek.