„Zprostředkovatel, který s námi vše domlouval, uvedl termín plesu 19. února. S tímto termínem jsme tak počítali a zablokovali jsme si ho," řekla Mosteckému deníku Hana Petřinová z agentury, která zpěvačku zastupuje. Fakt, že se bál koná o týden později, zjistila až ze smlouvy a oficiálního plakátu. „Datum mě hodně zarazilo," podotkla Hana Petřinová.

Přehodit si akci v diáři ale zpěvačka nemůže. „V sobotu 27. února vystupuje v Brně. Tento koncert je domluvený už od prosince," uvedla Petřinová.

Vystoupení na plese domlouval Martin Láter. „Je to podle všeho má vina. Snažili jsme se pak ještě vše domluvit právě s brněnskou stranou, zda by tam nemohlo být vystoupení uspíšeno. Zvažovali jsme přelet vrtulníkem, ale nakonec jsme se s brněnskými pořadateli nedohodli. Mrzí mě to," řekl Láter.

Podle Petřinové je zpěvačka z celé záležitosti hodně zklamaná. „Hrozně ji to mrzí, protože v Mostě zpívala na podzim a bylo to úžasné. Chtěla přijet znovu. Je to omyl. Ale bohužel obrovský omyl. Doufáme, že se lidé na plese dozvědí, že chyba není na naší straně," dodala Hana Petřinová.

Martin Láter počítá s tím, že na plese budou návštěvníci o všem informováni. „Rád vysvětlím, že došlo k nedorozumění a že Anna K. ráda přijede do Mostu zazpívat někdy jindy," sdělil Láter.

Mostecký magistrát věc nekomentoval, odkázal na vedení divadla, které ples pro město zajišťuje. „Je to pro nás pochopitelně značná komplikace, protože jsou všude plakáty, na kterých je uvedeno, že přijede Anna K., což je tedy nyní chyba. Teď je musíme přelepit a uvést vše na pravou míru. Jako náhradu se nám podařilo sehnat kapelu Support Lesbiens, která na plese vystoupí ve stejném čase, jako měla vystoupit Anna K.," řekla pracovnice Městského divadla Most Jaroslava Středová.