„Mohu potvrdit, že jsme obdrželi informaci o možném kupčení s hlasy v Janově formou jejich kupování. Prověřujeme to," potvrdila Mosteckému deníku policejní mluvčí Alena Bartošová. Odměnou za vhozený hlas má pro voliče být pětistovka. Možné kupčení s hlasy potvrdil i starosta Litvínova Milan Šťovíček. „Slyšel jsem o tom, ale bližší informace nemám," řekl ČTK Šťovíček.

Mosteckému deníku se podařilo získat svědectví o možném kupování hlasů. „Včera měla na sídlišti předvolební akci jedna ze stran, přičemž tamní obyvatelé chodili za sympatizanty onoho subjektu a ptali se jich, kolik jim za hlas dají, že už jednu nabídku mají," uvedla Jitka Pavlíková.

Kupování hlasů v Janově policie v minulosti již řešila. Nikdy však nepadlo žádné obvinění. Stejně tak se spekulovalo o kupčení s hlasy přímo v Mostě nebo v Chánově.

Paradoxem je, že právě litvínovská radnice před pár dny zveřejnila na svém webu varování pro všechny občany, aby jevy, které by mohly nasvědčovat možnému kupování hlasů, okamžitě oznámili na Policii ČR nebo na volebním štábu městského úřadu.