Vloupávání do aut se čtyřicetiletý Mostečan a jeho stejně stará partnerka dopouštěli od října loňského roku až do minulého týdne, kdy je dopadli kriminalisté. „V autech je zlákaly věci, které nechali majitelé odložené na sedačkách,“ popisuje jednání zlodějské dvojice mluvčí chomutovské policie Marie Pivková. Z aut mizely především drahé notebooky, kabelky ale třeba i řidičem zapomenuté doklady či přímo hotovost. „Celková škoda přesáhla sto tisíc korun,“ doplňuje policejní mluvčí.

Kriminalisté zadrželi dvojici na konci minulého týdne. Vyšetřování záhy ukázalo, že kriminalisté nemají ve vyšetřovací místnosti náhodné zlodějíčky, kteří se jen chopili příležitosti, ale velmi zkušené „profíky“, pro něž jsou krádeže denním chlebem. Do aut se vkrádají už delší dobu, a to po celém kraji.

MHD v Mostě.
Mostečan napadl řidiče autobusu MHD. Hlídka policie ho vypátrala

„Krádeže spáchali na Mostecku, Děčínsku a Lounsku,“ upozorňuje na místa Marie Pivková. Celkem ve zmíněných městech vnikli do dvacítky aut. „Opět brali tašky, kabelky, batohy a elektroniku,“ doplňuje policejní mluvčí. Celková škoda, kterou svým jednáním natropili, dosáhla ohromující výše. „Škody přesáhly částku 323 tisíc,“ doplňuje Pivková.

Dvojici teď čeká soud. Muž si na něj počká ve vazební věznici v Litoměřicích, jeho společnici stíhá policie na svobodě. Obou jim ale hrozí vysoký trest, obviněni jsou hned z několika trestných činů. „Z krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ vyjmenovává seznam prohřešků mluvčí Pivková.