Dealer zásoboval v Mostě toxikomany pervitinem
Kriminalisté vyšetřující trestnou činnost na úseku drog odhalili dealera, který zásoboval v Mostě toxikomany pervitinem. Mostečan ve věku 27 let čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Stíhán je proto, že měl ve více než 40 případech osobám z řad toxikomanů obstarávat a poté prodávat na různých místech v Mostě za finanční částky psychotropní látku metamfetamin. Vyšetřovatel muže, kterému hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, vyšetřuje na svobodě.

Nervozita a řeč řidiče prozradila
Hlídka obrnických policistů prováděla dohled nad silničním provozem v obci Čepirohy a ke kontrole zastavila osobní vozidlo značky Opel. Jeho řidič byl při jednání s policisty nervózní, neklidný a zadrhával v řeči. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivně vyšel test na drogy, který poukázal na amfetamin. Řidič přiznal hlídce užití drogy před několika dny a podrobil se lékařskému vyšetření a odběrům. Policie mu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zloděj z komory odnesl nářadí
Nepříjemné zjištění čekalo jednoho obyvatele panelového domu na mosteckém sídlišti Liščí vrch. Když si šel dopoledne pro nářadí, zjistil, že se mu někdo vloupal do bytové komory. Lapka přišel v noční době a z komory odnesl několik vrtaček, rozbrušovačku a další nářadí v celkové hodnotě 18 000 korun. Poškozený věc ohlásil mostecké policii, která se případem nyní zabývá.

Recidivista ukradl tři kola z balkónu, jedno bylo nalezeno
Několikrát trestaný muž čelí opět obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Podle výsledků šetření muž vylezl na balkón zvýšeného přízemí panelového domu, odkud měl odcizit tři jízdní kola v hodnotě 5 500 korun. Kradl i přesto, že byl za krádeže potrestán a trest odnětí svobody si odpykává i nyní ve vězení, kde si převzal usnesení o trestním stíhání. Lup zastavil v zastavárně. Poškozená si odcizeného dětského kola všimla ve městě a poznala ho dle marketů. Následně policie provedeným šetření na místě zjistila, že kolo má nového majitele, který si ho zakoupil v zastavárně. Policisté kolo zajistili a vrátili zpět původnímu majiteli.

Zloděje přilákala v autě krabice od mixéru, byl v ní jen kabel
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním dva recidivisty ve věku 31 a 28 let z Mostu. Muži měli spolu vniknout v květnu do zaparkované škodovky, ve které uviděli krabici od mixéru. Poškodili při tom sklo vozidla. Mixér měli v plánu prodat, ale uvnitř byl jen kabel, který údajně vyhodili. Jiný den opět v Mostě vykradli stejným způsobem vůz značky Opel a odcizili autorádio v hodnotě 3 200 korun. Starší z dvojice má na svědomí další dva případy, kdy se vloupal ve stejný měsíc do vozidla značky Ford a Škoda Forman. Z prvního auta nic neodcizil, z druhého odnesl tašku s povinnou výbavou. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Kradli i přesto, že v minulosti byli trestaní. Starší se vrátil z vězení letos, mladší loňský rok.