Muž se do uzamčených bytů vždy dostal za použití páčidla, která předtím ukradl v supermarketech. Svou „misi" začal 23. ledna na sídlišti Zahradní v Mostě. „Dopoledne tam vnikl do bytu ve třetím patře. Nejprve poslouchal za dveřmi, pak zvonil, a když nikdo neotevřel, páčil dveře. Z bytu odcizil peníze," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

O tři dny později na mosteckém sídlišti Liščí vrch se stejným způsobem dostal do bytu v šestém poschodí. Narazil na nečekanou překážku v podobě bojového psa. Toho okamžitě zavřel do koupelny. Poté sebral peníze a mobilní telefon.

Ve stejný den odjel do Ústí nad Labem. „Tam nejprve v obchodu ukradl páčidlo a vyhlédl si byt v panelovém domě, kde překonal vstupní dveře a uvnitř odcizil šperky a finanční hotovost. Naposledy kradl 28. ledna v Teplicích. Obdobně se dostal do bytu a z něj odnesl šperky v hodnotě dvaceti tisíc korun a finanční hotovost ve výši osmadvacet tisíc korun," pokračovala Světláková.

Celkem napáchal škody ve výši čtyřiasedmdesát tisíc korun. Muž si vyslechl obvinění z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Za krádež byl již odsouzen, ve druhé polovině ledna se vrátil z vězení. Odcizené peníze obviněný utratil, šperky prý zahodil, protože je nikdo nechtěl odkoupit. Soud ho ve čtvrtek poslal do vazby.