Podařilo se jim totiž odhalit totožnost muže, který napadl nožem pracovníka ostrahy mosteckého supermarketu krátce po krádeži a posléze ho i vypátrat. Policisté jej zadrželi v jednom bytě na sídlišti Zahradní.

Muž ve věku 34 let v prodejně na sídlišti Zahradní v Mostě odcizil drogistické zboží za 284 korun, které ukryl do tašky a odešel z prodejny bez zaplacení. Pracovník ostrahy ho zastavil jako podezřelého a vyzval ho k vrácení věcí. Muž mu nechtěl vydat tašku s lupem a zrychloval svoji chůzí a poté ostraze vyhrožoval bodnutím.

Marihuana. Ilustrační foto.
Policie obvinila dealera drog. Na třídě Budovatelů prodával marihuanu

Pracovník prodejny opakovaně požadoval vrácení lupu, když na něj náhle a nečekaně podezřelý zaútočil s nožem v ruce a bodl ho do paže. Pak z místa zmizel. Napadený skončil se zraněním v nemocnici s ranou, která si vyžádala operativní zákrok s dobou léčením déle než 42 dní.

Vyšetřovatel dopadeného obvinil z přečinu výtržnictví, krádeže a zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Za podobné jednání byl obviněný již v posledních třech letech potrestán a trest vykonal letos v květnu. Vyšetřovatel podal podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Tomu hrozí trest na tři léta až deset let za mřížemi.

(ls)