V pozdních nočních hodinách bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od majitele provozovny v ulici V. Nezvala, že mu na mobilní telefon přišla zpráva o narušení objektu a požádal městskou policii o vyslání hlídky. Strážníci městské policie provedli kontrolu vnějšího prostoru, kde byl zjištěn v přední části neznámý muž. Čtyřiadvacetiletý mladík se strážníky komunikoval přes výlohu. Sdělil, že si na toaletách aplikoval drogu a usnul. Když se probudil, byla prodejna uzamčená. Majitel provozovny zkontroloval prostory. Nic se neztratilo a nevznikla žádná škoda.

Další případy

Druhý výjezd na objekt střežený PCO se uskutečnil v pozdních nočních hodinách do provozovny Benediktu. Strážníci městské policie při vnější kontrole objektu zjistili otevřené okno do baru, kde spatřili neznámého muže.

Na Benediktu.Zdroj: MP Most

Třiadvacetiletý mladík nekladl odpor, vylezl oknem ven. Sdělil strážníkům, že z baru vynesl pět lahví alkoholu, které si ukryl pod okny. Událost byla se všemi poznatky předána Policie ČR.

Znepřátelené skupiny
Ve večerních hodinách na linku 156 zavolala žena, že její přítel byl fyzicky napaden neznámými lidmi. Na přijíždějící strážníky mával muž, který ukázal na zraněného muže, jenž utrpěl silné krvácivé zranění na hlavě. Strážníci městské policie zraněnému poskytli první pomoc a přivolali sanitku. Podezřelé útočníky městští strážníci zajistili v ulici A. Dvořáka. Událost byla předána Policii ČR.

Poražená srna
Dispečer hasičského záchranného sboru oznámil městské policii, že na kolejích nedaleko rekreačního areálu Matylda byla vlakem sražena srna, která má vážná zranění. Strážníci městské policie těžce zraněnou srnu utratili služební zbraní. Mrtvé zvíře bylo převezeno do kafilerního boxu ve Velebudicích.

Ustlal si na schodech
V dopoledních hodinách na linku 156 oznámila pracovnice herny v ulici Budovatelů, že na schodech před provozovnou leží neznámý muž. Strážníci městské policie muže probudili a ztotožnili. Ukázalo se, že se nachází v místním pátrání, proto byl převezen na oddělení Policie ČR v ulici Růžová.

Hořící vozidlo
Během kontrolní činnosti si hlídka městské policie v Obrnicích všimla u bloku 194 hořícího vozidla. U ohniska byl přítomen majitel vozidla, který volal hasiče. Strážníci asistovali hasičům při zajištění místa proti vstupu nepovolaných osob. Událost si převzala Policie ČR.

Požár auta.Zdroj: MP Most

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie Most