Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže 26letou ženu z obce na Litvínovsku. Ta byla v jedné tamní herně, kde si z přítomných hostů vytipovala 60letého muže, kterého posléze okradla. Na ulici šla za ním a nejprve ho požádala o zapůjčení finanční hotovosti. Muž to však odmítl a pokračoval ke svému bydlišti. Neznámá šla za ním a poté, co byl k ní otočený zády, do něj silou strčila tak, že muž upadl na zem. Žena se mu snažila z kapsy odcizit peněženku, muž se bránil. Nakonec se jí to podařilo s pomocí svého partnera, který byl s ní v herně a na místě se náhle objevil. Společně muži odcizili finanční hotovost ve výši 8 500 korun, osobní doklady a platební kartu. Poté z místa utekli. Policie následně začala okamžitě po oznámení po dvojici pátrat a podezřelou ženu objevila po chvíli v jiné herně. U sebe měla jen pár stovek, zbytek zůstal u muže, po kterém policie nyní stále pátrá. Obviněná je stíhána na svobodě.

Další případy z policejní svodky

Po krádeži ze supermarketu utekli, policisté je objevili krátce po útěku na ulici
Policisté hlídkové služby zadrželi dva muže ve věku 29 a 22 let z Mostecka, kteří měli krást v mosteckém supermarketu. Dvojice ve večerních hodinách odcizila v oddělení drogerie šest kusů toaletních vod v hodnotě 2 034 korun. Poté mladíci prošli přes pokladny. Následně zjistili, že jsou odhaleni, tak část lupu odhodili a dali se na útěk. Policisté, kteří sloužili poblíž, dostali informaci o krádeži a útěku. Prohledávali okolí a brzy spatřili dva spěchající muže. Ti jak viděli policejní hlídku, lup odhodili do křoví. Oba skončili na policii. Starší, již v minulosti trestaný, si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, mladší je šetřen pro přestupek proti majetku. Voňavky prý chtěli prodat.

Na nákupu přišla o celou tašku, měla ji ve vozíku
Nepříjemně skončilo nakupování pro jednu Mostečanku. Byla v supermarketu a neprozřetelně si položila svoji tašku do nákupního vozíku tam, kam se ukládají malé děti. Prohlížela si zboží, když jí v krátkém okamžiku kdosi z vozíku kabelu odcizil. Poškozená v ní měla peníze, osobní doklady, klíče, mobily, platební kartu a další věci. Škodu okradená vyčíslila na částku 10 000 korun. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté.

Řidička nemá řidičák, měla pozitivní dechovou zkoušku i test na drogy
Mostečtí policisté prováděli kontrolu silničního dohledu a v jedné ulici v Mostě zastavili kolem 04. hodiny řidičku osobního vozidla značky Ford. Hlídka u ní provedla kontrolu dokladů a zjistila, že žena není držitelem řidičského oprávnění. Policisté u ní provedli dechovou zkoušku na alkohol. Žena nadýchala přes jedno promile. Pozitivní byl i test na drogy a to na kokain a metamfetamin. Muži zákona ženu zadrželi. Motoristka se podrobila lékařskému vyšetření a odběrům. Policie jí ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 5. února