V úterý dopoledne o tom rozhodl ústecký krajský soud. Dvacetiletého muže potrestal i za výrobu a přechovávání dětské pornografie, vydírání a porušování domovní svobody.

Soud se v rozsudku ztotožnil s podanou obžalobou. Bejr s dívkou více než rok žil. Loni v létě se s ním rozešla. Bejr ji podle soudu nejprve na konci července znásilnil v autě. Na začátku září vniknul do bytu jejích rodičů, kde zaútočil na dívčina třináctiletého bratra. Škrtil ho tkaničkou, až upadal do bezvědomí.

OBĚŤ DOCHÁZÍ K PSYCHIATROVI

"Toto jednání ho bezprostředně ohrožovalo na životě. Následně nechal poškozeného v bezvědomí ležet v kuchyni," řekl při vynesení rozsudku předseda trestního senátu Roman Felzmann.

Poté se Bejr podle soudu vydával na sociální síti Facebook za matku sourozenců a dívku vylákal do bytu s tím, že její mladší bratr je nemocný. Po příchodu do bytu Bejr podle žalobce dívku brutálně znásilnil. Oběť podle lékařů dosud trpí posttraumatickou poruchou a dochází k psychiatrovi.

Bejr připustil útok na chlapce, zdůvodňoval ho ale afektem. Znásilnění popíral. Rozsudek není pravomocný, Bejr i státní zástupce Vladimír Jan si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

"Soud v podstatě vyhověl mému návrhu, uložil o něco nižší trest. Já jsem navrhoval 18 let. Soud ve svém zdůvodnění hodnotil věk obžalovaného jako blízký věku mladistvých. Budu muset zvážit, zda rozhodnutí budu akceptovat," uvedl Jan.

Soud v úterý také rozhodl o tom, že Bejr zůstane ve vazbě. Zamítnul návrh Bejrova advokáta, aby byla vazba nahrazena dohledem probačního úředníka.