Z mosteckého centra zmizela včera dvě vozidla
Neznámý pachatel odcizil v noci na úterý v ulici Obránců míru osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia bílé barvy. Druhý osobní automobil značky BMW zmizel včera z ulice Radniční, kde byl vůz zaparkován v odpoledních hodinách poblíž nákupního centra. Poškození majitelé vyčíslili způsobenou škodu na celkovou částku 500 000. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté. Po vozidlech bylo vyhlášeno pátrání.

Policie hledá svědky nehody, zejména řidiče bílé dodávky
Mostecká dopravní policie šetří nehodu, která se stala 3. prosince 2015 kolem 21.30 hodiny na silnici I/27 poblíž zastávky Kopisty u Mostu. Řidič vozidla Škoda Octavia jel od Litvínova na Most a v místě, kterému se říká U devíti zlodějů, se střetl s chodcem, který se pohyboval po vozovce v úseku, kde se komunikace rozšiřuje na čtyři jízdní pruhy. Chodec utrpěl zranění. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn, chodec měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. V době nehody měla stejným směrem projíždět i dodávka bílé barvy tovární značky VW Transportér či Ford Transit s nákladovým prostorem. Tento řidič zastavil a pomáhal při poskytnutí první pomoci chodci. Policie by uvítala jeho svědectví k dopravní nehodě. Přihlásit se může na telefonním čísle 606 808 819 nebo na linku tísňového volání 158.

Muž loupil s větví v ruce, odnesl pokladnu
Policisté hlídkové služby v neděli odpoledne zadrželi na ulici muže, který odpovídal popisu pachatele, který se měl dopustit loupeže v prodejně potravin na okraji Mostu. Muž měl do prodejny přijít po 13. hodině s větví v ruce. Tou udeřil přítomnou prodavačku do ruky a následně vytrhl z prodejního pultu pokladnu a zamířil rychle k východu. Prodavačka se s ním o pokladnu začala přetahovat a chtěla mu v útěku zabránit. Čelila dalšímu napadání muže, kterému se nakonec podařilo s pokladnou utéct. Žena utrpěla drobná zranění. Po podezřelém začaly okamžitě pátrat hlídky policie a nakonec ho objevily před panelovým domem. Muž byl v prodejně už před loupeží nakupovat ve dvou případech alkohol. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,3 promile. Mostečan skončil v cele a vyšetřovatel ho obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Již v minulosti byl několikrát soudně trestaný. Policie podala podnět na vazební stíhání, státní zástupce muže včera ze zadržení propustil. Poškozené byla způsobena škoda ve výši 8 500 korun.

Policisté při dopravní akci kontrolovali řidiče i chodce
Dopravní hlídky sledovaly řidiče a chodce v rámci okresní dopravní bezpečnostní akce. Hlídky v odpoledních hodinách v Mostě a jeho okolí zkontrolovaly celkem 34 motorových vozidel a odhalily 25 přestupků v dopravě. Za 18 z nich muži v uniformách uložili řidičům pokuty ve výši 4 500 korun, sedm přestupků bude postoupeno do správního řízení. Sedm osob nebylo připoutáno, u pěti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Muži zákona se navíc zaměřili i na chodce. Kontrolovali i to, zda řidiči dávají chodcům u přechodů přednost. Jeden chodec v centru města přebíhal mezi dvěma přechody vozovku a byl pokutován. V podvečerních hodinách policisté chodce opětovně upozorňovali na nutnost užívání reflexních prvků zejména při snížené viditelnosti a občanům tyto reflexní materiály předávali.

Řidič z Loun měl pozitivní test na drogy
Řidiče pod vlivem návykové látky přistihli včera na silnici I/15 u obce Obrnice na Mostecku policisté obrnického obvodního oddělení. Hlídka u řidiče provedla nejprve dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní, a poté i test na přítomnost drog. Ten byl pozitivní na canabis a amfetamin. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Motorista ve věku 25 let se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům v nemocnici a následně si od policie převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 3. února 2016