Po rok odebírala neoprávněně proud
Neoprávněný odběr elektrické energie zaznamenal pracovník energetické společnosti v jednom domě v obci Mariánské Radčice. Žena ve věku 43 let v přesně nezjištěné době porušila cejchovní plomby na elektroměru, neoprávněně měla zasáhnout a manipulovat s měřicím zařízením a odebírala neoprávněně elektřinu po dobu jednoho roku. Poškozené firmě tímto jednáním způsobila škodu vyšší než 40 tisíc korun. Mostecká policie po vyšetřování ženu z Teplicka obvinila z přečinu krádeže.

Z auta ukradl lednici, navigaci a autorádio
Škodu za 25 tisíc korun způsobil jednomu Mostečanovi zatím neznámý zloděj. Ten v noci o víkendu v ulici Lidická vnikl za použití násilí do zaparkovaného vozidla značky VW a odcizil z něj autorádio, panel s navigací a lednici. Případem krádeže vloupáním se zabývá mostecká policie spolu s kriminalisty.

Ukradl tablety na praní
Krást do supermarketu přišel 26letý muž z Mostu. V obchodě zamířil do oddělení s drogistickým zbožím a vybral si balení tablet na praní v hodnotě 619 korun. To si dal do igelitové tašky a lup ukryl pod bundu. Poté vyšel z prodejny bez placení. Byl zadržen a policie mu s ohledem na minulý trest sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Prací prostředek byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje.

Odcizili okapy z domu, starší z dvojice kradl i parapety a při krádeži se pořezal
Policie v Mostě sdělila podezření z přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 18 a 24 let, oba z Mostu. Ti měli jedno květnové odpoledne z panelového domu odcizit okapový svod, který strhli ze stříšky nad vchodem. Následně byli zadrženi policejní hlídkou. Lup měli u sebe. Oba v minulosti byli již za krádeže odsouzeni. Poškozené organizaci zanechali škodu ve výši 2 000 korun. Lup hodlali zpeněžit ve sběrně, což se jim však nepodařilo. Neuspěl ani starší z dvojice, který z budovy bývalé prodejny koberců odcizil zinkový parapet, se kterým mířil do sběrny. Poté co spatřil policejní vozidlo, hodil lup do křoví. Policie ho objevila. Byly na ní stopy čerstvé krve. Krev měl na rukách i podezřelý, který se při krádeži plechu poranil.

Vlezl do cizího bytu, poškodil úmyslně cizí auto
Dva záznamy o sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody a poškozování cizí věci si od litvínovské a hamerské policie odnesl 31letý muž z Děčínska. Ten měl v květnu vniknout na balkón cizího bytu a poté se otevřeným oknem dostal do bytu ženy, která je matkou jeho bývalé přítelkyně. Když zjistil, že žena volá na policii, z bytu utekl. V obci Horní Jiřetín měl v jiný čas poškodit zaparkované osobní vozidlo, u kterého promáčkl karoserii, na některých místech ji poškrábal a také poškodil světlomety. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 27 tisíc korun. K poškození nedošlo náhodně, muž dobře věděl, čí auto je. Už v minulosti podezřelý přišel do křížku se zákonem několikrát.