Při ohňostroji přišel o mobil
Nevesele skončil ohňostroj pro jednoho mladého Mostečana. Ten byl v podvečerní době na mosteckém náměstí, kam občané dorazili na oslavy konce roku a následně po odchodu z místa zjistil, že mu někdo v tlačenici odcizil z kapsy oděvu mobilní telefon, ve kterém měl i svůj občanský průkaz. Poškozený mladík vyčíslil škodu na částku 4 000 korun a krádež na osobě oznámil na policii.

Nový rok strávil v policejní cele, kradl
O štěstí může hovořit jedna mladá žena, která sem přijela na návštěvu a oslavy nového roku. S kamarádkou zašla o víkendu do jedné litvínovské restaurace, kde si položila na stůl svůj mobilní telefon. Někdo z hostů využil chvilky, kdy se žena bavila u stolu a mobil nesledovala, a přivlastnil si ho. Poškozená záhy zjistila, že jí telefon v hodnotě 4 600 korun kdosi odcizil, a začala ho hledat. Následně si všimla muže, který byl před restaurací a dal se na útěk. Na místě nechal svoji vestu, ve kterém žena přístroj nalezla. Policisté obvodního oddělení podezřelého zakrátko dle popisu zadrželi v ulicích Litvínova, umístili ho v cele a na základě výsledků šetření mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž byl již za krádež trestaný a byl ve vězení.

Řidič měl v dechu alkohol, skončil v policejní cele
Pod vlivem alkoholu řídil své motorové vozidlo v neděli dopoledne 32letý muž z Mostu. Strážníci muže kontrolovali v ulici Hřbitovní a pojali podezření, že řidič je ovlivněn alkoholem. Na místo byla přivolána hlídka dopravní policie, která u Mostečana provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní. Řidič měl v dechu dvě promile alkoholu. Hlídka mu další jízdu zakázala, zadržela mu řidičský průkaz a převezla ho do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření. Následně muž skončil v cele a po vystřízlivění si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zloděj na přelomu roku ukradl plynoměr
Neznámý pachatel pravděpodobně v nočních hodinách na přelomu roku zavítal do obce Lom na Litvínovsku. Tam u jednoho rodinného domu překonal asi 160 cm vysoký plot a poté na pozemku odcizil ze skříně uzávěru plynu celý plynoměr. Hmotná škoda zatím nebyla vyčíslena. Případem porušování domovní svobody se zabývají lomští policisté.

Na oslavě konce roku přišla o věci za osm tisíc korun
Nemilé překvapení čekalo jednu mladou ženu v neděli časně ráno v jedné mostecké restauraci, kde žena byla s dalšími osobami na oslavě konce roku. Bohužel si nechala u židle ležet příruční kabelu, ve které měla notebook, mobil, peněženku s doklady a další věci. Tašku nechala bez dozoru, tančila a od stolu se občas vzdálila. V restauraci bylo plno lidí a mezi nimi někdo, kdo si odložené tašky všiml a odcizil ji. Případ krádeže nyní vyšetřuje mostecká policie.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, pondělí 2. ledna 2017