V doprovodu strážníků
Dozorčí útvaru městské policie vyslal hlídku k bloku 97, kde se měl nacházet starší zmatený muž, který nevěděl, kde bydlí. Jelikož šetřením vyšlo najevo, že 66letý muž bydlí v domě s pečovatelskou službou na Meziboří, byl odvezen do Litvínova, kde se ho ujali litvínovští strážníci.

Konflikt mezi partnery
Dvaapadesátiletá žena na linku 156 oznámila, že ji přítel fyzicky napadl a ze strachu utekla před dům. Když strážníci na místo přijeli, žena fyzické napadení muže popřela. Uvedla jen, že oba pocházejí z Ukrajiny, ale každý z jiné části. Důvodem sporu byl odlišný názor na stávající situaci v zemi.

Obtěžoval kolemjdoucí
Strážníci městské policie byli vysláni k budově Business centra, kde měl podezřelý muž nabízet kolemjdoucím parfémy. Třiadvacetiletý mladík byl strážníky městské policie řešen blokovou pokutou. Jelikož u sebe neměl žádný doklad k prokázání totožnosti, byl předveden na příslušné oddělení Policie ČR.

Záškolák byl lapen
Pracovnice školní dohledové služby zajistila u 7. ZŠ chlapce v době vyučování. Jelikož pracovnice dohledové služby ví, že se jedná o problémového žáka, okamžitě upozornila dozorčího útvaru městské policie. Strážníci městské policie 15letého žáka zajistili a kontaktovali matku, která přijela na místo a potvrdila, že si se synem neví rady. Událost byla prostřednictvím preventisty městské policie postoupena pracovnicím OSPOD.

Násilně otevřeli byt, aby ženu zachránili
Obyvatelka domu v bloku 508 na linku 156 oznámila, že má starost o sousedku, která v bytě naříká a má zasunuté klíče ve dveřích. Strážníci komunikovali s ženou přes dveře, které zámečník následně otevřel. Žena měla otok na hlavě, který si způsobila pádem. Sanitkou byla převezena do nemocnice.

Celostátně hledaný
Pětadvacetiletý celostátně hledaný muž před strážníky městské policie neunikl. Při běžné kontrolní činnosti byl zadržený strážníky poznán a po nezbytných úkonech předán na příslušné oddělení PČR.

Dopravní nehoda
Projíždějící řidič upozornil městskou policii na dopravní nehodu a vozidlo převrácené na střechu mimo vozovku. Strážníci městské policie asistovali hasičům a hlídce dopravní policie při zajištění místa nehody. Událost se obešla bez zranění.

Taška bez dozoru
Všímavý muž nebyl lhostejný k tašce ležící bez dozoru před 11. Základní školou a upozornil městskou policii. Strážníci městské policie provedli místní šetření, při němž bylo zjištěno, že nález patří rybářskému kroužku a majitel byl ihned telefonicky informován. Vedoucí kroužku si tašku plnou rybářského náčiní od strážníků převzal a poděkoval za ochotu.

Notebook si našla v zastavárně
Na služebnu městské policie v ulici Vl. Majakovského se dostavila žena, které byl před několika dny v nemocnici odcizený notebook. Pětatřicetiletá žena uvedla, že zná pachatele a domluvila se s pracovníkem zastavárny, že s prodejem inkriminovaného zboží den počká. Mezitím přišla na nález upozornit městskou policii. Strážníci městské policie provedli nezbytné úkony a událost předali PČR.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí městské policie