Kradl v supermarketu, napadl ostrahu a útočil i na policisty
Donucovací prostředky použili policisté hlídkové služby o víkendu v supermarketu proti podezřelému muži, který byl zadržen pro krádež a napadl pracovníky tamní ostrahy. Muž měl v obchodě odcizit dvě lahve vodky za více než pět set korun. Při zadržení byl agresivní vůči ostraze. Proto byli na místo přivoláni policisté. Muž se však ani po příjezdu policejní hlídky neuklidnil. Zaujal bojový postoj, proti jednomu z přítomných policistů se rozeběhl, napřáhl rukou proti němu a chtěl ho kopnout. Policista útoky vykryl a proti útočníkovi použil donucovací prostředky. Vyšetřovatel ho již obvinil z přečinu násilí proti úřední osobě, za který může soud uložit až čtyřletý trest odnětí svobody. Krádež v obchodě 41letého Mostečana je řešena jako přestupek proti majetku.

Ani varovný výstřel ho nezastavil, řídil kradené auto, má zákaz řízení a byl ovlivněn drogou
Na výzvu k zastavení nereagoval v sobotu večer v mostecké ulici Rudolická řidič červeného vozu značky Ford. Hlídka chtěla provést běžnou silniční kontrolu, ale řidič přidal na rychlosti a začal ujíždět ve směru na Louny. Policisté se vydali za ním a za použití světelného znamení ho hodlali zastavit. Motorista však jel dál, počínal si bezohledně, několikrát ohrozil protijedoucí vozidla, kličkoval, brzdil a vzápětí hned přidával na plynu. Opakovaně ignoroval výzvy a znamení k zastavení. Pokračoval i na polních cestách a nakonec nezvládl řízení a u obce Bitozeves havaroval v příkopu. Vyskočil z auta a utíkal do polí. Hlídka ho pronásledovala, a protože stále nedbal výzev k zastavení, policisté použili varovného výstřelu. Muž se před nimi ukryl, ale následně ho vypátral psovod se služebním psem. Policie zjistila, že vozidlo bylo minulý týden odcizeno v Kladně, řidič má zákaz řízení a měl pozitivní orientační test na drogy. Policisté 39letému muži z Lounska zatím sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Odcizený vůz byl zajištěn.

V domě dělal hluk, hlídku urážel a vyhrožoval jí, na oddělení potřísnil zeď
Hlídka mostecké policie řešila o víkendu ve večerních hodinách stížnost obyvatel domu na chování jednoho nájemníka. Ten měl vyhazovat z okna různé předměty a hlasitou hudbou a křikem narušovat občanské soužití. Policisté už po zazvonění slyšeli z bytu vulgární urážky a arogantní muž byl na hlídku i poté, co otevřel dveře. Na výtku k chování uvedl, že si ve svém bytě může dělat, co chce. Policie ho vyzvala k předložení dokladu, na což muž reagoval výhrůžkami s odkazem na své kontakty. Průkaz policistům i přes opakované výzvy nepředložil a mával jím policistům před obličejem. Protože neuposlechl výzvy veřejného činitele, hlídka proti němu použila donucovací prostředky a předvedla ho na policejní oddělení. Muž odmítl dechovou zkoušku na alkohol. Podle policistů měl problémy s artikulací i s chůzí. I na policejním oddělení zapomněl na slušné vychování. O lavici si způsobil povrchové zranění a krví potřísnil zeď. Policie nyní jeho jednání vyšetřuje pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku a proti veřejnému pořádku.