Vazbou završili policisté náročné, ale nakonec úspěšné pátrání po muži, který od čerpacích stanic pohonných hmot na Ústecku ujel po natankování třicetkrát bez placení.

V posledních třech měsících byl zloděj pohonných hmot postrachem čerpadlářů převážně na Ústecku a Děčínsku.

„V úterý odpoledne se podařilo policistům zadržet zloděje nafty v ústeckém okresu a soud v pátek na zadrženého muže uvalil vyšetřovací vazbu. Zadržený muž byl v minulosti několikrát trestán," uvedla Valerie Bartošová z ústecké policie.

„Poslední případ se stal na čerpací stanici nedaleko Chlumce. Na místo dojel pachatel s osobním vozidlem Škoda Fabia combi, černé barvy a šesti kanystry v zavazadlovém prostoru. Jako vždy měl vypůjčené státní poznávací značky z jiného auta, které si běžně opatřoval krádeží v okolí plánovaného činu. S klidem si natankoval 154 litrů nafty a bez placení z místa odjel. Ihned po nahlášení krádeže vyjela hlídka z obvodního oddělení Chlumec. Policejní hlídce se podařilo zloděje zadržet. Škoda na chlumecké čerpací stanici byla vyčíslena na 5 tisíc korun," dodala Bartošová.

Zloděj kradený benzin prodával laciněji dohodnutým zájemcům.

Za poslední tři měsíce natankoval do nádrže auta nebo do kanystrů ve třiceti případech a cena odcizených pohonných hmot se vyšplhala na desítky tisíc korun.