Vniknutí do budovy školy je jen jedním z několika nekalých činů, který se muž dopustil. Obviněn je i kvůli dalším krádežím. Při těch spolupracoval s jednadvacetiletou ženou a třicetiletým mužem, kteří jsou nyní také obviněni.

„Předposlední den v roce v odpolední době vnikli do komerční budovy v centru města, kde se vloupali násilím do kanceláře a z ní měli odcizit zlaté šperky, finanční hotovost vyšší než 100 tisíc korun a tři notebooky. Ve stejném patře za užití shodného klíče vnikli do další kanceláře a odcizili z něj stokilový trezor, dva notebooky a další věci, vše v hodnotě 50 tisíc korun," popsala policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Dvaadvacetiletý Mostečan sám ve stejný den odcizil v jednom obytném domě v ulici Hutnická čtyři monitorovací kamery v hodnotě 15 tisíc korun a zamířil i do supermarketu, kde ukradl svářečku v hodnotě pěti tisíc, se kterou prošel pokladnou bez placení a poté se dal na útěk. Pracovník ostrahy ho nicméně zadržel.

Další z party, třicetiletý muž, se začátkem roku vloupal do prodejny benzinové čerpací stanice. „Odtud odnesl několik kartonů cigaret různých značek a potraviny. Zanechal škodu ve výši 12 tisíc korun," řekla Světláková.

Muž ve věku 22 let je v cele. Policie podala podnět k jeho vazebnímu stíhání. Žena a třicetiletý muž jsou stíháni na svobodě. Část odcizených věcí byla nalezena při domovních prohlídkách. Obviněné trojici hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Celková škoda činí více jak 270 tisíc korun.