Případ se stal ve středu. Podrobnosti policie zveřejnila dnes.

Podle policejního mluvčího Daniela Vítka policisté z Obrnic a další hlídky zasahovali proti nebezpečnému pachateli, který v restauraci vyhrožoval obsluze zabitím. Byl ozbrojen sekerou. Ohrožoval ženu, ke které se kvůli předběžnému opatření nesmí přiblížit na méně než sto metrů a zároveň má zakázaný vstup do její restaurace.

Před příjezdem policie muž odešel směrem k nedaleké zahrádkářské kolonii, kde bydlí v jedné z chatek.

Policisté ho našli, přestože jeho družka popřela, že je v chatce. Byl tam a za pasem měl několik nožů.

"Dva velké kuchyňské nože pak vytáhl a přitom policistům vyhrožoval, že je podřeže. Od výhrůžek ho neodradily výzvy, aby nože položil, ani hrozba namířené zbraně, podezřelý se zaštítil svou družkou, aby policisté nemohli střílet a hodil po nich kámen a naznačoval i hození nože," popsal situaci mluvčí.

Muž se pak dal na útěk k řece, na břehu dva nože zahodil, vyzbrojen ještě dalším nožem skočil do vody a přeplaval na druhý břeh. Tam uviděl policejní hlídku, takže se vrátil zpátky a vylezl na břeh, kde už ho čekali obrničtí policisté.

"Opět na ně vytáhl nůž a hrozil jim zabitím, hned nato skočil zase do řeky. Policisté nemohli dopustit, aby jim agresivní muž unikl, a proto se vydali do vody za ním. Ještě v řece muže zpacifikovali, v proudu však přišli o část výstroje. V řece skončily dvě svítilny a teleskopický obušek, navíc mají oba vodou zničené soukromé mobilní telefony," dodal Vítek.

Vyšetřovatel zadrženého muže obvinil z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, z nebezpečného vyhrožování, z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z výtržnictví.

Nyní je ve vazbě. V případě uznání viny může jít až na pět let do vězení.

Při zadržení mu naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. V minulosti už několikrát s nožem v ruce vyhrožoval zabitím.