Hlídce ujel do pole, neměl doklady a před jízdou pil
Obrničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 45letému muži z okresu Most. Ten u obce Patokryje ve večerních hodinách řídil terénní čtyřkolku. Hlídka dopravních policistů ho hodlala zkontrolovat a chtěla ho zastavit. Muž však na výzvu k zastavení nereagoval a policistům ujížděl. Zamířil do polí, další výzvy k zastavení ignoroval. Nakonec uprostřed pole zastavil a hlídce uvedl, že doklady má doma a požil alkohol. To potvrdily i výsledky dechových zkoušek, které překročily jedno promile. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření, odběr krve odmítl.

Další případy

Muži se poprali na ulici, jeden z nich pak rozbil výlohu u prodejny
Hamerští policisté řešili minulý týden incident, který se odehrál venku na místě veřejnosti přístupném. Dva muži se v Janově míjeli, když jeden z nich měl narazit do druhého ramenem. Došlo k slovní rozepři, která vyústila ve fyzické napadení. Muž, který byl kontaktován do ramene, druhého opakovaně udeřil sevřenou dlaní do hlavy. Napadený se snažil rány odvrátit, což se mu podařilo. I poté, co však útok na něj skončil, druhého napadal. Oba se pak přesunuli na trávník, kde se prali. Po chvíli oba svého jednání zanechali a rozešli se. Ke zranění nedošlo. Muž, který potyčku začal, následně ze vzteku rozbil skleněnou výlohu u tamní prodejny a způsobil hmotnou škodu ve výši 5 000 korun. Ke zranění osob nedošlo. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Oslava dvacátých narozenin se zvrtla ve výtržnost, oslavenec skončil v cele
Litvínovští policisté zadrželi včera na základě oznámení na linku 158 mladíka, který ničil cizí majetek. Ještě s dalším zatím nezjištěným mladíkem v ulici Podkrušnohorská několikrát kopali do vstupních dveří domu a následně poškodili i skleněnou výplň okna. Druhý výtečník již na místě nebyl. Zadržený skončil na policejním oddělení a následně po lékařském vyšetření v policejní cele, kde strávil noc. Mladý muž nebyl schopen dechové zkoušky, kterou s odkazem na momentální indispozici odmítl. Prý slavil dvacáté narozeniny a na své následné jednání si moc nepamatuje. Poškozenému bytovému družstvu způsobil škodu ve výši 3 000 korun. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Muž v baru přišel o peněženku, mobil a platební kartu, z konta mu někdo vybral peníze
Návštěva jednoho mosteckého baru skončila okradením muže z Mostu. Ten včera do baru přišel o půlnoci a tam ho zřejmě někdo z přítomných osob okradl. Mostečan přišel o tašku s oděvy, které si nově zakoupil, o mobilní telefon a také platební kartu. Lapka následně provedl s odcizenou kartou výběr několika tisíc korun. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku 20 000 korun. Případem krádeže na osobě se zabývají mostečtí policisté.

Zloděj šel pro barevné kovy, byl zřejmě vyrušen
Neznámý pachatel vnikl zřejmě v nočních hodinách v obci na Litvínovsku na oplocený pozemek jedné litvínovské firmy. Dostal se násilím do garáže a z ní odcizil měděné topenářské trubky. Lup pak hodil přes plot, kde byl nalezen. Zloděj nezpůsobil na odcizeném materiálu žádnou škodu, jen na poškozených vratech. Odhozené měděné trubky byly na místě předány majiteli objektu.

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR Most, 13. ledna