Mostecká policie sdělila podezření ze spáchání přečinu výtržnictví čtyřiatřicetiletému muži z Mostu. Minulý týden odpoledne šel v ulici Zdeňka Fibicha se psem a v ruce měl sekáček na maso, kterým mával nad hlavou a zároveň křičel, že je satan. Policie muže zadržela a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Policisté muži naměřili 1,2 promile alkoholu. Sekáček mu odebrali. Mostečan skončil v policejní cele. Druhý den po vystřízlivění si od policistů převzal záznam o sdělení podezření. Muž si pamatoval, že byl venčit psa, výtržnost už ale nikoli.

Další případy:

V obchodech kradl žvýkačky, v herně hodinky a ve sběrně pytel s mosazí
Několik krádeží má na svědomí čtyřiadvacetiletý recidivista z Litvínova. Koncem června odcizil v jednom litvínovském supermarketu žvýkačky v hodnotě 1 300 korun. Při odchodu ho zadržela ostraha. Policie mu s ohledem na kriminální minulost sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Tento týden kradl v Mostě, kde v marketu ukradl žvýkačky za 2 700 korun, které si ukryl pod mikinu. Neušel pozornosti ostrahy prodejny, která ho zadržela a lup zajistila. Další krádež policie řešila první týden v červenci. Litvínovan v herně odcizil krátce po půlnoci z kapsy volně pověšené bundy na věšáku hodinky za 1 100 korun. Ty údajně prodal následně neznámému muži na ulici. Při čtvrté krádeži odcizil z volně přístupného prostoru sběrny surovin odložený pytel s 18 kilogramy mosazi a z místa utekl. Jak s kovovým lupem naložil, policistům neuvedl.

Domek navštívil zloděj
Mostecká policie šetří případ trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Neznámý pachatel minulý týden vnikl na pozemek rodinného domu, kde se násilím dostal na verandu nemovitosti a tam odcizil křovinořez.

U škodovky někdo prořízl pneumatiky
Škodu za osm tisíc korun utrpěl majitel motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia. Neznámý pachatel v nočních hodinách na parkovišti v Meziboří poškodil u vozidla všechny čtyři pneumatiky tak, že je prořízl. Poškozený motorista věc oznámil mezibořským policistům, kteří nyní případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Řidič před jízdou pil
Na hlídku policistů narazil v obci Braňany motorista z Mostu. Bylo po půlnoci, když ho policie zastavila. Policisté pojali podezření, že řidič je pod vlivem návykové látky a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol. Byla pozitivní a vyšší než 1,5 promile. Muži v uniformách řidiči další jízdu zakázali. Policisté obvodního oddělení v Obrnicích řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 13. 7. 2016