Hlídka dopravních policistů spatřila vůz v ulici Chomutovská. Rozhodla se ho zastavit z důvodu rychlé a nebezpečné jízdy. „Bylo zřejmé, že řidič má potíže s řízením. Na kruhovém objezdu vjel do protisměru před policejní vozidlo. Policisté za použití světelného signálu chtěli auto zastavit. Řidič však výzvy nedbal, nýbrž zrychlil a pokračoval na Litvínov," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Muž přejel plnou čáru, nedával znamení o změně směru jízdy. Jakmile policisté přidali také zvukové výstražné znamení, sešlápl plyn ještě více, přičemž kličkoval, přejížděl z jednoho pruhu do druhého a vjel i na trávu vedle krajnice. Policisté světelným znamením upozorňovali řidiče v levém pruhu, proti němuž se opilec v jednu chvíli řítil.

V Záluží mu policisté zablokovali cestu. „Zastavil a na výzvu z auta vystoupil. Začal na policisty mluvit německy. Pak však spustil spršku českých nadávek a byl agresivní. Skončil s pouty na rukou," popsala Ludmila Světláková.

Policie vzápětí u řidiče provedla dechovou zkoušku na alkohol. Opakovaně se ukázalo, že má v krvi přes dvě promile. Následovalo tedy vyšetření v nemocnici, kde došlo i k odběrům krve.
Na policejním oddělení začal být muž opět agresivní. „Nedbal výzev a dokonce pomočil lavici a podlahu. Pokusil se zničit výtisk s hodnotou alkoholu v dechu. Policie mu zadržela řidičský průkaz," doplnila Světláková.

Třicetiletý muž z Teplicka si vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.