Případ, na který upozornila policie, se stal koncem prosince. Jedna žena šla kolem 21. hodiny směrem k Litvínovu, když u železničního přemostění nad Bílým potokem, u cyklostezky nedaleko Lidlu, spatřila oheň a u něj muže. Ženě byla zima, a tak se šla ohřát. Neznámý bezdomovec ji požádal o cigaretu a pak jí nabízel víno. Žena se chvilku ohřívala u ohně, když k ní náhle muž přistoupil a chtěl jí vzít kabelku.

„Začali se spolu o ni přetahovat a žena upadla na zem. Volala o pomoc. Muž vzal z kabelky mobilní telefon a kabelku odhodil. Poté z místa utekl," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Muž ženu nezranil. Po incidentu se pokoušela zastavit projíždějící auta, ale nikdo jí nezastavil. Došla až k čerpací stanici, odkud přivolala policii. Hlídky pátraly po městě a kolem 22. hodiny podezřelého, který odpovídal popisu pachatele, zadržely.

Mobil stihl prodat prý neznámému muži a za peníze si koupil víno. Vyšetřovatel muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a státnímu zástupci podal podnět na vazbu. Soud vazbu uvalil koncem minulého týdne.