Torzo vozidla
Na skelet vozidla otočeného na střechu nacházejícího se na panelové cestě u Čepiroh upozornil městskou policii prostřednictvím linky 156 všímavý oznamovatel. Vrak neobsahoval žádné provozní kapaliny a nevzniklo bezprostřední ohrožení životního prostředí. Strážníci městské policie vrak odvezli na parkoviště v ulici Pionýrů a událost předali příslušnému oddělení magistrátu města.

Vzteklý pes pod vozem
Kuriózní odchyt vzteklého psa, který byl zaklíněn pod zaparkovaným vozidlem u okresního soudu, provedli strážníci ve večerních hodinách. Pes byl rozzuřený a bránil ženě přistoupit ke svému vozu. Mezitím, co příslušníci psa zajistili, dostavil se jeho majitel. Pes utekl jeho přítelkyni a nejbližším útočištěm se stal podvozek zaparkovaného vozidla.

Obcházel nájemníky
Na podomního zástupce obchodní společnosti upozornil městskou policie prostřednictvím linky 156 obyvatel domu v ulici Růžová. Strážníci městské policie zajistili 22letého muže, který se prokázal průkazem společnosti nabízející elektřinu a plyn. Dozorčí útvaru městské policie prověřil u společnosti obchodního zástupce. I přesto, že se jednalo o „pravého" prodejce, strážníci mu udělili blokovou pokutu za porušení obecně závazné vyhlášky o podomním prodeji a nabízení služeb a jiných produktů a následně ho z místa vykázali.

Na poslední chvíli
Projíždějící hlídka městské policie spatřila na oplocení přemostění k děkanskému kostelu sedícího muže. Okamžitě zakročila a takticky k muži přistoupila, protože bylo patrné, že chce skočit dolů. O události byl dozorčím útvaru městské policie vyrozuměn operační důstojník Policie ČR a rychlá záchranná služba. Strážníci využili momentu, kdy muž začal komunikovat, přiskočili k němu a strhli ho ze zábradlí, čímž zabránili sebevražednému jednání a zachránili mu život. Dvaašedesátiletý muž byl za asistence strážníků převezen sanitkou do nemocnice a umístěn na psychiatrické oddělení.

Pohřešovanou manželku našli strážníci
Ve středu v poledních hodinách na linku 156 zavolal muž, že když spal, z bytu odešla manželka a má o ní strach, protože má zdravotní problémy. Poskytnutý popis 72leté ženy byl prostřednictvím radiostanic předeán všem hlídkám. Téměř po šesti hodinách přijal dozorčí útvaru městské policie oznámení od muže, který upozornil na zmatenou ženu u domu v ulici Vrchlického, která tvrdila, že v domě bydlí, přitom ji nikdo nezná. Jelikož se jednalo o pohřešovanou paní, strážníci ji služebním vozem odvezli domů a předali manželovi.

Ukradl televizor
Televizor za téměř devět tisíc korun se chystal ukrást 29letý muž z prodejny Tesco. Strážníci městské policie po nezbytných úkonech zloděje předali hlídce Policie ČR.

Agresivní bezdomovec
Pracovník ostrahy Českých drah požádal o vyslání hlídky do čekárny vlakového nádraží, kde se nacházel agresivní bezdomovec na vozíku, který cestujícím vulgárně nadával a choval se nevhodně. Třiatřicetiletý muž se v přítomnosti strážníků za nevhodné chování omluvil a slíbil, že již bude hodný. Pracovník ostrahy strážníkům poděkoval za vyřešení situace.

V odpoledních hodinách byli z čekárny vlakového nádraží strážníky městské policie vykazováni čtyři bezdomovci, kteří se vzájemně nepohodli a chovali se nevhodně.

V zimním období strážníci městské policie při kontrolách uzavřených prostor nabízejí osobám bez přístřeší využití ubytoven nebo azylových domů, což ve většině případů nevyužijí a vybírají si život na ulici, kde nemusí dodržovat žádný řád a pravidla.

Hledané osoby
Strážníci městské policie během služby mimo jiné v ulicích města zadrží i osoby, které jsou v pátrání PČR, v čemž jim výrazně přispívá místní a osobní znalost. Zadržené osoby strážníci omezí na osobní svobodě a po bezpečnostní kontrole je předávají na příslušná oddělení PČR.
• Při kontrolní činnosti hlídka městské policie zadrželi 51letého celostátně hledaného muže.
• O tři roky starší celostátně hledaný muž byl zadržen v ulici Rozmarýnová.

Havárie potrubí
Odtahové vozidlo městské policie je především využíváno při řešení dopravních přestupků, nehod, poruch, zajištění majetku, když nelze zjistit majitele a podobně. Pracovník vodáren požádal městskou policii o odstranění vozidla před budovou Hospic, protože bránilo opravě havárie vodovodního potrubí. Jelikož nebylo možné zjistit majitele, bylo vozidlo odtaženo na parkoviště městské policie v ulici Pionýrů.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie Most, 21. ledna