Dívce vyhrožoval přes SMS
Třicetiletý muž z Litvínova se seznámil s mladou ženou z Litvínova, několikrát se viděli a vyměnili si telefonní čísla. Muž však začal ženě posílat obtěžující SMS zprávy, ve kterých vyhrožoval nejen jí, ale i jejím blízkým ublížením na zdraví a usmrcením. Svým jednáním tak v ženě vyvolal obavu o zdraví a život svůj i blízkých osob. Litvínovští policisté, kteří se případem zabývali, sdělili minulý týden na základě výsledků šetření třicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Další záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže si převzal poté, co minulý týden v různých supermarketech odcizil během tří dnů zboží v celkové hodnotě 2 190 korun.

Dvojice ukradla deset bonboniér, s lupem utekla
Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže padesátiletému muži z Litvínova. Ten měl v jednom litvínovském supermarketu odcizit spolu s další zatím neznámou osobou deset kusů bonboniér v celkové hodnotě 1 890 korun. V minulosti již byl po obdobný delikt potrestán. Lup nebyl zajištěn, muži stačili z prodejny utéct.

Ostraha zadržela muže, z kapsy mu vyčuhovaly čokolády
Krást do litvínovského supermarketu přišel minulý týden dvaatřicetiletý muž z Litvínova. V oddělení se sladkostmi si vybral deset čokolád stejné značky v hodnotě 299 korun a ty si dal do kapsy. Pracovník prodejny si čokolád v kapse všiml a podezřelého muže zadržel. Policisté mu následně na oddělení předali záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže. Už v minulosti kradl. Lup byl vrácen zpět do prodeje.

Kamarádce vzal z kapsy dva tisíce korun, pak zmizel
Nepoctivě se zachoval třiadvacetiletý mladík z Mostu. Koncem ledna měl v odpoledních hodinách na ulici v centru Mostu v nestřeženém okamžiku odcizit své kamarádce z kapsy kabátu bankovku v hodnotě dva tisíce korun. Následně z místa rychle utekl. S odcizenými penězi zamířil do obchodu a utratil je. Policie v Mostě, která se případem zabývala, minulý týden sdělila Mostečanovi podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, byl již za majetkový delikt odsouzen.

Na diskotéce přišla o kabelku. Ta byla nalezena bez peněz
Krádež kabelky zaznamenala o víkendu mladá Mostečanka. Byla na diskotéce, a když tancovala, neměla kabelku při sobě. I když se ji podle své výpovědi snažila sledovat pohledem, podařilo se ji neznámému lapkovi ukrást. Žena krádež ohlásila na policii. Kabelku na druhý den nalezli pracovníci diskotéky při úklidu. Byly v ní všechny věci kromě peněz.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 15. února