V prodejně vylil do termotašky pivo z 29 láhví, ty pak prázdné odevzdal

Někteří pachatelé trestné činnosti jsou vynalézaví. Jeden takový zavítal z Teplicka do Mostu. V jednom supermarketu si v polední době vzal z regálu termotašku, pak zamířil do oddělení s nápoji, téměř třicet láhví s pivem otevřel, pivo nalil do termotašky, prázdné láhve dal do přepravek a poté vyjel z prodejny s tvrzením, že hledá lahvomat. Nakonec láhve i s přepravkami odevzdal ve výkupním automatu. Získal necelé třístovky, způsobil škodu za téměř šest set korun. Kradl už v minulosti a byl za to potrestán, trest vykonal loni v listopadu. Policisté mu minulý týden sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Chtěl půjčit pět set korun na sázky, vzal si dalších sedm tisíc

Na dobrotu doplatil jeden mladý muž z Mostecka. Svému známého chtěl vyhovět a poskytl mu koncem roku své údaje k platební kartě, aby si mohl vybrat částku na internetové sázení ve výši 500 korun. Z účtu mu však následně během dvou dnů zmizelo sedm tisíc korun. Mostecká policie, která se případem zabývala, sdělila na konci ledna na základě výsledků šetření podezření ze spáchání přečinu krádeže 25letému muži. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Zpronevěřila cizí peníze

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry 31leté ženě z Litvínovska. Ta měla jako pracovnice jedné firmy, která zajišťovala stravování, inkasovat od různým firem peníze za obědy. Částku 29 tisíc korun si však ponechala pro svoji potřebu a zaměstnavateli ji nepředala.

Řídil firemní vůz bez svolení, má zákaz řízení a měl pozitivní test na drogy

Hlídka hamerských policistů kontrolovala minulý týden v ranních hodinách u obce Horní Jiřetín řidiče osobního vozu Citroen a následnou kontrolou zjistila, že řidič z Prahy má vyslovený zákaz řízení všech vozidel od roku 2013 až do roku 2018. Řidič byl vyzván k dechové zkoušce, která byla negativní. Pozitivně vyšel test na drogy, který ukázal na canabis a amfetamin. Řidič byl zadržen a skončil v policejní cele. Majitel firmy si zajistil převoz vozidla. Policisté v Hamru 26letému muži z Prahy sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V supermarketu odcizil mixér

Pracovníci ostrahy jednoho litvínovského supermarketu zadrželi minulý týden v odpoledních hodinách muže, který byl podezřelý z krádeže zboží. V oddělení s elektro si vybral mixér v krabici, který uložil do tašky a poté chtěl prodejnu opustit. U kasy platil za drobnosti. Skončil na policii. Policisté mu s ohledem na kriminální minulost sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup muž vrátil.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR, 8. února 2016