Policie v Mostě obvinila z těžkého ublížení na zdraví ve spolupachatelství dva muže ve věku 29 a 30 let, oba z Mostecka Ti měli koncem února v pozdně nočních hodinách napadnout 35letého muže z Mostu. K roztržce došlo nejprve v jedné mostecké herně a následně došlo k fyzickému napadení na třídě Budovatelů. Starší z dvojice měl poškozeného kopnout a udeřit pěstí do obličeje, druhý ho měl udeřit nezjištěným předmětem do hlavy. Poté, co poškozený upadl na zem, inkasoval další kopance do hlavy. Pak oba útočníci z místa utekli. Muž utrpěl podle znalce z odvětví lékařství těžká zranění. Starší z dvojice si usnesení o zahájení stíhání převzal již v květnu ve výkonu testu odnětí svobody, kde je pro jiný trestný čin, mladší je stíhán na svobodě. Ten byl zadržen tento týden na letišti v Praze po příletu z ciziny, kde se zdržoval.

Další případy

V parku muže obral o mobil, teď je stíhán pro loupež
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden ze zvlášť závažného zločinu loupeže 25letého muže z Mostu. Ten měl koncem března v mosteckém parku odcizit 27letému muži mobilní telefon. Poškozený muž byl v parku Šibeník ve večerních hodinách. Zrovna končil hovor na telefonu a chtěl si ho uložit do kapsy, když k němu přistoupil obviněný, který se nejprve chtěl podívat na mobil, poté již požadoval důrazně vydání telefonu. Když mu poškozený nechtěl vyhovět, chytil ho za ruku a řekl mu, aby mobil pustil. Při tom mu druhou rukou pohrozil zaťatou pěstí. Následně mu telefon vytrhl z ruky a z místa odešel. Kriminalisté, kteří se případem zabývali, totožnost neznámého muže odhalili. Vypátrali i odcizený mobilní telefon, který měl obviněný zpeněžit. Policisté Mostečana stíhají na svobodě.

Neznámé známosti mohou být ošidné
Policie v Mostě šetří případ krádeže peněz v bytě. Poškozený Mostečan se minulý měsíc dal na ulici do řeči s neznámou ženou. Poté spolu zašli do restaurace a následně ji muž pozval do svého bytu. Po jejím odchodu zjistil, že mu v peněžence chybí několik tisíc korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté, na které se poškozený muž obrátil.

Cyklista přišel o kolo, zmizelo ze sušárny
Litvínovská policie šetří případ krádeže vloupáním. Neznámý pachatel v přesně nezjištěný den vnikl bez užití násilí v jednom panelovém domě do sklepa a poté se dostal i do sušárny, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo výrobní značky Machine Manhattan. Vzal i cyklodoplňky a poškozenému majiteli tak zanechal celkovou škodu ve výši 9 000 korun.

Má tři zákazy řízení, přesto seděl za volantem vozu a řídil, vůbec nemá řidičák
Z respektování zákonů si zřejmě nedělá těžkou hlavu 25letý muž z Mostu. Není vlastníkem řidičského oprávnění, přesto tento týden byl kontrolován policejní hlídkou při řízení osobního vozidla v Mostě. Policisté šetřením také zjistili, že muž má vydané tři zákazy řízení a to až do roku 2018. Policisté motoristovi z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR, 3. června