Muž ve věku 32 let z Mostu zavítal minulý týden do jedné mostecké herny. Všiml si, že do herny přišla žena, která na pult u baru dala balíčky peněz, ze kterých část chtěla předat obsluze. To však už nestačila. Muž šel k baru a drze po balíčkách s bankovkami sáhl a poté s nimi z herny vyběhl. Žena za ním utíkala, ale nedohonila ho. Podnikavec při útěku část peněz odhodil. Ty našla jedna žena, která přivolala policii. Kriminalisté pak na základě místní a osobní znalosti podezřelého odhalili a zadrželi o dva dny později v místě jeho bydliště. Domů se už nevrátil. Byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policie zajistila jen část z odcizených peněz. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Další případy

V herně přišel o tisíce korun
Okraden byl v jedné herně na Litvínovsku muž z Chomutovska. Ke krádeži došlo o víkendu, kde byl muž se známými. Po uhrazení útraty si dal peněženku do zadní kapsy kalhot. Ještě než došel do místa svého bydliště na Litvínovsku, zjistil, že kapsu má prázdnou. Neznámý lapka ho v nestřeženém okamžiku o portmonku obral. V ní měl poškozený více než pět tisíc korun, osobní doklady a platební karty. Případ nyní šetří mezibořští policisté.

Lapka ukradl ze zahrady kola, ukryl je v křoví, kde je našel náhodný chodec
Policie v Litvínově přijala oznámení o krádeži jízdních kol. Neznámý pachatel vnikl v noci na neděli na pozemek rodinného domu v Litvínově a z něj odcizil nezajištěná dvě horská jízdní kola v hodnotě 6 000 korun. Kola v pondělí našel náhodný občan, který šel kolem kamenné skalky a všiml si v křoví ukrytých kol. Následně v ulici zjistil, že kola byla odcizena jednomu z bydlících obyvatel a přivolal policii. Ta nyní pátrá, kdo kola ze zahrady ukradl.

Litvínovští policisté dohlíželi na sraz hokejových fanoušků
Litvínovská policie přijala opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku a k eliminaci páchání trestné činnosti v souvislosti se srazem hokejových fanoušku, který se konal od 2. do 5. července v areálu Loučky a jeho okolí. Do opatření byli nasazeni policisté obvodního oddělení Litvínov, policisté speciální pořádkové jednotky a psovodi. Hlídky prováděly hlídkovou činnost přes den i v noční době. Během opatření policie zaznamenala dva přestupky proti majetku. Šlo o odcizení kabelky, kterou poškozená nechala bez dozoru ve společenském stanu. Druhá krádež se stala v noci, kdy neznámý zloděj z jiného nezajištěného stanu odcizil tašku s různými oděvy. Oba případy nyní vyšetřuje obvodní oddělení Policie ČR Litvínov. Policisté nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku a nemuseli zakročovat.

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR Most, čtvrtek 7. července