Ze školní jídelny odnesl jar i cihly sýrů
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 31letého muže z Mostu. Ten měl již v září vniknout v nočních hodinách za použití násilí do jednoho školního zařízení. Dostal se do kanceláře a poté i do kuchyně. Měl odcizit kanystry s mycími prostředky, cihly sýrů, oplatky, marmelády, másla, džusy a jiné věci, vše v hodnotě 24 tisíc korun. Kradl i přesto, že byl letos v červnu odsouzen za krádež k nepodmíněnému trestu. V současné době je ve vězení, kde si trest odpykává. Jak naložil s lupem, policii neuvedl.

Trojice ukradla v obci na Litvínovsku motorku a tu prodala za drogy
Policie v Mostě zahájila trestní stíhání tří mužů ve věku 20, 25 a 31 let z Litvínovska. Ti měli dle policie v jedné obci na Litvínovsku odcizit na pozemku u domu zaparkovaný motocykl. Ten pak ukryli u rybníka do křoví a následně ho prodali 25letému muži z Litvínova, údajně za peníze a za pervitin. Nový majitel motocyklu byl při jízdě v Litvínově kontrolován. Neměl přilbu a žádné doklady k motorce. Hlídka zjistila, že motocykl je kradený. Muž nereagoval na výzvy policistů a ujížděl. Policisté ho nakonec v Litvínově zadrželi, a protože nereagoval na výzvy, použili proti němu donucovací prostředky. Řidič měl pozitivní test na drogy. Policie v Litvínově mu sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a vyšetřovatel ho obvinil za distribuci drog. Ukradený motocykl policisté zajistili a vrátili ho zpět majiteli.

Čtyřlístek měl krást v noci v supermarketu, restauraci a prodejním stánku
Mostecká policie stíhá pro provinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci tři mladistvé a z přečinu krádeže a poškození cizí věci 19 letého mladíka, všechny z Mostu. Ti měli ve druhé polovině listopadu vniknout v nočních hodinách za použití násilí do skladu supermarketu v Mostě, kde vytahali krabice a z nich odcizili přes 60 lahví vína. Podezřelé skupinky si všimli mostečtí policisté, kteří jeli kolem, a podezřelé postupně zadrželi. Následně byly objeveny lahve vína v batozích ukryté poblíž místa krádeže. Šetřením byli zjištěno, že čtveřice má na svědomí navíc vloupání do restaurace v Mostě, odkud odnesla cigarety a alkohol v hodnotě 24 tisíc korun. Mladíci se vloupali i do stánku v Mostě a s sebou vzali cigarety a příslušenství k tabákovým výrobkům v hodnotě 11 tisíc korun. Celkem způsobili škodu za více než 55 tisíc korun.

Pervitin prodával u litvínovského Koldomu
Muže ve věku 49 let z Litvínova obvinil policejní komisař z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Kriminalisté šetřením zjistili, že obviněný měl v letošním roce v nejméně 15 případech v okolí Koldomu obstarávat a prodat přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu. Obviněného muže stíhá policie na svobodě. Za toto jednání mu hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

Na parkovišti kdosi poškodil tři auta
Projev vandalství šetří mostečtí policisté. V noci na pátek někdo v ulici Moskevská v pozdní době krátce před půlnocí poškodil na parkovišti tři zaparkovaná vozidla. U aut poberta poničil zpětná zrcátka. Poškození motoristé zatím vzniklou škodu nevyčíslili.

Zdroj: Ludmila Světláková, Policie ČR Most, 21. prosince 2015