Pětadvacetiletý recidivista, několikrát soudně trestaný pro majetkové delikty, sedmkrát za sebou kradl a skončil ve vazbě.

Podle policie měl v mostecké restauraci z kapsy bundy odcizit jednomu hostu peněženku a pomocí platební karty z peněženky několikrát zaplatil. To mu ale nestačilo. V jedné mostecké prodejně odcizil zboží, které nezaplatil, a utekl do nedaleké budovy, kde se ukryl, ale byl vypátrán. Dostal se i do restaurace, kde za provozu odcizil mobil, kuřivo a alkohol. Ve sportovních potřebách si přivlastnil sportovní bundu, za kterou prý zapomněl zaplatit.

V jiném objektu, kde probíhala kulturní akce, měl odcizit z pultu jedné zaměstnankyni volně položenou peněženku. V další herně ukradl stvrzenky do loterijního terminálu a sedmé krádeže se měl dopustit, když v jednom baru připravil muže o peněženku s hotovostí a osobními doklady.

"Celkem recidivista způsobil škodu za více než 14 tisíc korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání a soud vazbu na obviněného uvalil," dodala mluvčí policie Ludmila Světláková.