Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody 34letého muže z Litoměřic a 33letého Mostečana.

Muž z Litoměřic měl v květnu letošního roku v nočních hodinách vniknout za použití násilí do bytu v Mostě, ze kterého odcizil výpočetní techniku, televizi, jízdní kolo a domácí elektrospotřebiče, vše v hodnotě 10 000 korun. Odcizené věci prý prodal náhodným lidem na ulici a peníze utratil.

Věci už se nenašly

Oba pak vnikli do panelového domu v ulici U věžových domů a v suterénu se vloupali do sušárny, ze které odnesli elektrokolo za 36 tisíc korun, oděvy, nářadí a další uložené věci. Poškodili i zařízení v domě. "Poškozeným krádežemi vznikla celková škoda ve výši 64 tisíc korun," sdělila mluvčí policie Ludmila Světláková.

Policisté odcizené věci nezajistili, kde skončily, obvinění neuvedli. Mostečan již v minulosti kradl, loni se vrátil z vězení a nyní je opět ve výkonu pro jiný delikt. Muž z Litoměřic je stíhán na svobodě. V případě odsouzení hrozí oběma až tříleté vězení.

Ilustrační foto.
Cizinci prodávali za Rozkvětem drogy, obchodovala s nimi i žena