Prvním z mužů stíhaných pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a ohrožování výchovy mládeže je čtyřiadvacetiletý mladík z Mostu. Ten měl dát nezjištěné množství marihuany osobě mladší osmnácti let.


Obvinění z trestného činu čelí také jednatřicetiletý Tepličan. Policisté v jeho autě v Litvínově našli sáčky s obsahem neznámé krystalické látky. „Jak ukázaly výsledky expertizy, šlo o efedrin,“ upřesnila mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.


Igelitové sáčky a psaníčka s neznámou látku u sebe měl i čtyřicetiletý Mostečan. Po expertize se ukázalo, že šlo o pervitin. Tento obviněný je stíhán na svobodě.


Dalším obviněným je třiašedesátiletý muž z Mostu, který měl mladistvému dát drogu.


Pátým stíhaným je osmadvacetiletý Mostečan. Ten v letošním roce v bytech v Litvínově vyrobil zhruba 100 gramů pervitinu.

„Policie muže obvinila a podala podnět na návrh na uvalení vazby. Tam byl nakonec obviněný z rozhodnutí soudu policií předán,“ uvedla Ludmila Světláková. „Poslední případ, který kriminalisté řešili, je případ čtyřiapadesátiletého muže z Mostu, který na území města nejméně ve dvaceti případech prodával pervitin a v mosteckém bytě přechovával i předměty, které sloužily k výrobě drogy,“ uzavřela mluvčí. Tento muž je stíhán na svobodě.


Drogy podával i policista

Návrh na zahájení trestního stíhání podala také Inspekce ministra vnitra na podezřelého policistu z Okresního ředitelství Policie České republiky v Litoměřicích.


„Ten od června 2007 v okrese Litoměřice předal v několika případech drogu pervitin osobě mladší osmnácti let. Policista je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ informovala Deník Martina Lídlová, tisková mluvčí Inspekce ministra vnitra.
Pracovníci inspekce zjistili, že policista měl ve dvaceti případech dát pervitin mladistvému. „Nabízel bílý prášek, po jehož požití se osoby měly cítit uvolněně,“ dodala mluvčí.