Policisté navštívili celkem čtrnáct podniků a v nich zkontrolovali pětatřicet lidí.

Hned v první zkontrolované vietnamské herně Zátiší v Janově hrál na automatech jednadvacetiletý Bedřich G. a přitom pobírá sociální dávky. Blokovou pokutu 500 korun zaplatil muž, který svému šestnáctiletému synovci dal cigaretu. V herně Dufli strážníci u automatů přistihli trojici žen, které pobírají sociální dávky nebo jsou na mateřské dovolené. Jejich prohřešek policie postoupila k dořešení správnímu odboru.

V restauraci Pekárna zase kontrola odhalila sedmnáctiletou dívku, která byla na útěku z Dětského domova v Duchcově a bylo po ní vyhlášeno celostátní pátrání. Ještě předtím, než mladou útěkářku, policisté převezli na obvodní oddělení, musela dívka absolvovat test na zjištění alkoholu v dechu, ten pro ni naštěstí skončil dobře. Ve stejné provozovně pak policie nechala fouknout i další dva neplnoleté mladíky. Ani jim přístroj nezjistil alkohol v dechu.

Horko bylo při kontrole dvou podnapilých Ostraváků v restauraci Loutkárna. Oba muži, kteří v Litvínově pracují z počátku odmítali prokázat svou totožnost. Jeden z nich navíc neměl u sebe žádné doklady a kontrolu bral jen jako policejní provokaci.

Velitel sobotní kontrolní akce Jaromír Šudoma podotkl, že litvínovská radnice vyhlásila minulý týden nulovou toleranci pro všechny nepřizpůsobivé obyvatele města a policisté se proto zaměřují nejen na mladistvé, ale i na lidi, které zneužívají sociální dávky tím, že hrají automaty, nebo tuto pomoc propíjejí v restauracích.

"Podobné zesílené kontroly ve spolupráci se státní policií budou pokračovat i v dalších dnech," podotkl strážník Šudoma.