Kriminálka na případu pracovala čtyři měsíce. Vyšetřovatel obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy tři muže ve věku 23, 22 a 23 let.

"Jeden z nich, třiadvacetiletý Litvínovan, byl vzat soudem do vazby," uvedla mluvčí. Podle policie měl v Litvínově loni a letos v padesáti případech obstarat a prodávat pervitin. Další obviněný, 22letý muž, ve více jak třiceti případech měl prodat zájemcům na různých místech Litvínova také pervitin. Je stíhán na svobodě. Třetí stíhaný prodával marihuanu i pervitin.

Všem třem hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Čile si podle policie počínal i 21letý muž z Litvínova, který čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu může soud uložit až desetiletý trest odnětí svobody. "Od roku 2014 do současné doby obstaral a prodal nejméně v 830 případech marihuanu za různé částky," dodala mluvčí.  Policie podala podnět na vazební stíhání. Státní zástupce muže ze zadržení propustil a nyní je stíhán na svobodě.

Další krimi případy z Mostecka

Z auta měl vzít sportovní tašku, boty z ní zmizely
Policie v Litvínově sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném řízení 24letému muži z Litvínova. Ten měl odcizit z nezajištěného osobního vozidla sportovní tašku se sportovním oblečením a badmintonovou raketu. Muž byl krátce po krádeži spatřen hlídkou strážníků s taškou v ruce a následně zadržen poblíž garáží. Tašku již u sebe neměl. Hlídka pak prohledala okolí a našla tašku. Věci z ní byly rozházené po okolí. Zmizely jen sportovní boty. Muž byl v minulosti již za krádež potrestán.

Ukradený tablet dal muži, kterého nezná, prý tak splatil dluh
Policie v Mostě odhalila pachatele, který měl minulý týden v jedné prodejně mosteckého obchodního centra odcizit z prodejního pultu tablet. Přišel do obchodu s jedním mužem a prohlížel si vystavené zboží. Hned po nich přišla do prodejny žena s kočárkem a zamířila k prodavači. Chtěla si prohlédnout mobilní telefon. Muži toho využili a jeden z nich vytrhl přívodní kabel k tabletu a poté z prodejny utekli. Policie šetřením zjistila, že muž, který měl tablet odcizit, byl Mostečan ve věku 23 let. Tablet prý odcizil proto, že dlužil peníze a hned po krádeži ho předal druhému muži, který byl s ním, ale kterého údajně nezná. Zná ale ženu, která přišla po nich do obchodu a měla zájem o mobil. O krádeži prý neměla tušení. Policisté Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kradl již v minulosti a byl trestán, z vězení se vrátil letos v dubnu. Tablet v hodnotě 9 tisíc korun nebyl nalezen. Policisté po něm nadále pátrají.

Usnul na lavičce, přišel o mobil a peníze
Nenechavé prsty kapsáře se činily při krádeži na osobě u mosteckého nádraží. Muž z Pardubic čekal na vlak a před nádražím si sedl na lavičku. Poslouchal z mobilu rádio a měl ho položený v klíně. Usnul, a když se probudil, tak zjistil, že mu kdosi mobilní telefon z klína odcizil a z kapsy bundy mu zmizely i peníze. Krádež oznámil mosteckým policistům a škodu vyčíslil na částku 4 000 korun.

Zloděj vzal kabely, kolo a hodily se mu dámské boty
Nevítaný host navštívil panelový dům v ulici Františka Malíka. Násilím vniknul na chodbě do bytové komory v denní době. Z ní odnesl dva prodlužovací kabely, dětské jízdní kolo a hodilo se mu i osm párů dámské obuvi. Poškozená majitelka odhadla, že jí krádeží vznikla škoda ve výši 9 000 korun. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody nyní vyšetřuje mostecká policie.