Na revizory sypal sprosté nadávky a zaútočil i fyzicky
Drsným slovníkem a fyzickým útokem překvapil v tramvaji jeden cestující přítomné revizory. Ti po něm v Litvínově chtěli platnou jízdenku. Muž však místo jízdenky předvedl širokou škálu sprostých a jadrných nadávek. Chtěl kvapem opustit rychlodráhu a při tom přítomnou kontrolorku chytil za zápěstí a trhnul s ní. Snažil se ji dostat ode dveří. Ženě měl tykat, nadávat, kopnout ji do holeně. Dalšího revizora chytil pod krkem a začal se s ním přetahovat. I jeho častoval nadávkami. Ostatním vyhrožoval fyzickou likvidací, čímž v nich vzbudil důvodnou obavu o zdraví. Napadená žena musela vyhledat lékařské ošetření. Podezřelý byl na místě zadržen hlídkou policie. Vyšetřovatel nyní třicetiletého muže z Litvínova obvinil z přečinu výtržnictví, ublížení na zdraví, vydírání a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Muž je stíhán na svobodě.

Z vozu v autodílně zmizela všechna kola
Nepříjemné překvapení čekalo majitele jedné mostecké autodílny. Po příchodu do firmy zjistil, že jedno ze zaparkovaných vozidel klientů je bez kol. Následně objevil díru v oplocení. Policisté obvodního oddělení, kteří se případem zabývali, zjistili, že krádeže se měl dopustit jednatřicetiletý muž z Litvínova. Poškozený majitel vozidla vyčíslil škodu na částku 6 500 korun. Policie Litvínovanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Už v minulosti kradl a byl za to odsouzen.

Na děti křičela sprostá slova, byla pod vlivem alkoholu
Na slušné vychování zřejmě zapomněla devětapadesátiletá žena z Litvínovska. Ta měla na veřejném místě v odpoledních hodinách vulgárně pokřikovat na přítomné děti. Dokonce se měla obnažit, když si sundala kalhoty. O jednání ženy byla informována policie, která poté ženu vypátrala. Měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, bylo jí naměřeno více než 2,5 promile alkoholu v dechu. Policisté ženě na základě výsledku šetření sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

V květnu se vrátil z vězení a opět kradl
Na policejním oddělení skončil šestatřicetiletý muž z Mostu, který si krádeží hodlal přilepšit do rozpočtu. Zamířil do jednoho mosteckého supermarketu, kde z regálů vybral dláta, lepidlo a nůž v celkové hodnotě 1 150 korun. Lup si ukryl pod oděv a poté prošel pokladnami, aniž by zaplatil. Všiml si ho pracovník ostrahy, který podezřelého zadržel. Odcizené věci byly zajištěny a vráceny zpět. Policisté Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kradl i v minulosti a z výkonu trestu se vrátil letos v květnu.

Za distribuci pervitinu a marihuany obvinění
Z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn dvacetiletý mladík z Mostu. Podle kriminalistů, kteří odhalují trestnou činnosti na úseku drog, měl obviněný nejprve obstarat a posléze poskytnout v několika případech osobám z řad toxikomanů přesně nezjištěné množství marihuany. Stíhaný prodával i pervitin. Obviněný je vyšetřován na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Ze stejného přečinu čelí obvinění i devětadvacetiletý muž z Mostu. I ten měl dle mosteckých kriminalistů nejméně ve 25 případech prodávat v letošním roce stimulační drogu pervitin. Policie muže stíhá na svobodě. Drogu obviněný prodával zájemcům v místě svého bydliště.

Kamarádovi vybíral z konta do vlastní kapsy
Policisté v Litvínově sdělili po provedeném šetření podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvaatřicetiletému muži z Litvínova. Ten měl svému kamarádovi vybrat z jeho účtu v několika případech peníze. Muž znal PIN, a protože měl k dispozici i platební kartu poškozeného, párkrát ji zneužil. Poškozenému tak díky kamarádovi zmizelo z konta přes tisíc korun.