K události došlo v úterý po 21. hodině nedaleko litvínovského nádraží. Šedesátiletý muž šel na zahrádku. Když procházel kolem garáží, najednou se vedle něj objevil neznámý mladík a chtěl mu ukrást tašku. „Poškozený se ji snažil ubránit a při tom upadl na zem. Obviněný ho začal kopat do obličeje a hlavy," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Napadený pak zavazadlo pustil, kryl si před ranami obličej a volal o pomoc. Uslyšel ho náhodný svědek, jenž okamžitě přivolal policii. Na místo dorazily hlídky státních policistů i strážníků. „Jeden muž ležel na zemi se zraněními na hlavě a v obličeji, druhý se nad ním skláněl s rukama od krve. Tvrdil nám, že zraněného objevil, když šel kolem, že mu chtěl pomoci a že taška je jeho, nikoli napadeného,"  uvedl velitel litvínovských strážníků Zdeněk Urban.

Zraněnému muži poskytli policisté ve spolupráci se strážníky první pomoc a přivolali záchrannou službu. Mezitím jim napadený, jehož poté odvezla sanitka do nemocnice, sdělil, že ho druhý muž přepadl a chtěl ho okrást. Policisté mladíka obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Soudce ho poslal do vazby.