Věříme, že vás naše rady a jídelníčky inspirovali a že se budete snažit - vyzbrojeni obecnými zásadami - pokračovat v obdobném režimu i nadále. Pokud by se váha zastavila nebo šla nahoru, můžete si zkusit zkontrolovat jídelníček, zda má vhodnou energetickou hodnotu a složení živin v programu Sebekoučink na www.stobklub.cz nebo se poraďte s odborníkem.

Zapečené lasagne
JÍDELNÍČEK: Zastrčte pánev a otevřete troubu!

Připomínáme, že v rámci Světového dne obezity 4. 3. 2021 bude pořádat STOB ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví mnoho aktivit a budete se moci přijít zdarma poradit a nechat si změřit složení těla u lektorů STOBu. Seznam lektorů a více informací o akci bude k dispozici na www.stob.cz. V tento den se bude také konat konference se zajímavými tématy pro všechny, kteří chtějí hubnout zdravě, s rozumem a radostí.

Pokud zhubnete časem 5-10 % své váhy a nejste v pásmu těžké obezity, zastavte na chvíli, hýbejte se, co to jde a zkuste pomalu zase přidávat energii k svému jídelníčku, dokud váha nepůjde nahoru. Pokud za nějaký čas budete chtít ještě pár kilogramů zhubnout, budete startovat z vyššího energetického příjmu, než jaký byl hned po zhubnutí.

A co nejvíce pomáhá v udržení váhových úbytků? Jednoznačně se ukazuje, že je to pohyb (po sportu si většinou nedáte knedlo vepřo zelo a pokud ano, tak si dáte méně knedlíků, více zelí a libové maso a máte rázem zdravý pokrm) a dlouhodobá podpora (v rodině, v práci, od přátel nebo od spoluhubnoucích).

Zajímavosti o hubnutí.
ZAJÍMAVOST: Zázračné mateřské mléko pomáhá proti obezitě

Stop obezitě.Zdroj: stob.czTIP: Problematice udržení váhy je věnována Brožura Chci změnu: Jak si udržet váhové úbytky a kniha Já zhubnu. Možno objednat na na www.stob.cz.

Přijďte se v rámci Světového dne obezity začátkem března poradit s odborníky STOBu nebo si zdarma nechat změřit složení těla. Více informací o akci na www.stob.cz.