Stavební práce v areálu bývalých kasáren na Zadních Vinohradech pomalu finišují. Po slavnostním otevření zimního stadionu a kina Svět je na řadě fotbalové hřiště a atletický stadion. Bruslaře v brzké době potěší otevření nové in- line dráhy. Plavci si však na nový areál počkají ještě půl roku.

„Oba stadiony, atletický i fotbalový, by měly být stavebně hotové do konce května," informuje tisková mluvčí Chomutova Šárka Schönová. „Nyní se pokládá trávník, tartan a finišuje se s pracemi na zázemí," přibližuje. Sportovcům a veřejnosti se však otevřou až o něco později.

Podle Schönové se musí nejdřív takzvaně zabydlet. Připravit se také musí slavnostní otevření. Jako první přijde na řadu nový fotbalový stánek, který by mělo otevřít exhibiční utkání. Sledovat jej bude moct 4800 diváků, pro které jsou zde připraveny tribuny. „Fotbalový stadion by se měl otevřít již začátkem července," informuje Schönová. „Kromě sportovního zážitku pro dospělé nebude při otevírání chybět také zábavný program pro děti," nastiňuje.

Krátce po fotbalistech se dočkají také atleti. Novou atletickou dráhu se sektory pro diskaře, kladiváře, oštěpaře a skokany si sportovci společně se žáky základních škol vyzkouší již v září. Také tento sportovní stánek se dočká zasloužených oslav, které by měly přilákat na Zadní Vinohrady všechny Chomutovany.

Při otevírání těchto hřišť si přijdou na své také in-line bruslaři. Někteří možná opustí Bezručovo údolí a přestěhují se sem. Kolem atletického a fotbalového stadionu totiž vznikla nová in- line dráha. Přibližně kilometrový okruh využijí nejen začátečníci, ale i zkušení jezdci. Dráha bude volně přístupná všem Chomutovanům.

Poslední třešničkou na dortu bude otevření nového Oddychového a relaxačního centra. Aquacentrum, které je jedněm trnem v oku a druzí se jej nemohou dočkat, by mělo podle vedení města přivítat první návštěvníky ještě před koncem letošního roku. Již nyní láká všechny Chomutovany díky nové fasádě v podobě barevných vln.