Proč tehdy 77letý Jaroslav Mísař zmizel, není jasné dodnes. Policisté jej přes deset let pohřešují. „Zpráv po jeho zmizení se vyrojila celá řada, těžko říct, co z toho je pravda. S policisty jsme tehdy obhlíželi jeho dům, byl zamčený, nic podezřelého tam nebylo. Pak tu byli několikrát, myslím, že nic zásadního nenašli,“ sdělila starostka Břvan Jitka Spoustová.

Uvedený seznam pohřešovaných a hledaných
na Lounsku byl platný
k 1. 6. 2022.

Velké pátrání za účasti tří stovek policistů probíhalo na Lounsku například před osmi lety. Hledali se zároveň tři pohřešovaní lidé. Jaroslav Mísař, Jana Paurová ze Slavětína a Ukrajinec Hryhoriy Hrytsak, který v srpnu 2010 odjel traktorem s valníkem z ekofarmy v Dětanech u Nepomyšle a zmizel, jeho doklady a peníze přitom zůstaly na ubytovně. Všechny tří zmíněné osoby policisté pohřešují dodnes.

Před lety prohlásily úřady Jaroslava Mísaře za mrtvého, dům v Břvanech zdědil vnuk. Prodal jej.

Pomněnkový den. Ilustrační foto.
Pomněnkový den připomíná v Ústeckém kraji tři dlouhá léta pohřešované děti

Jaroslav Mísař patří mezi desítky lidí s bydlištěm v okrese Louny, kteří jsou v databázi Policie ČR vedené jako pohřešované nebo hledané osoby. „V současné době policisté z územního odboru Louny hledají šedesát osob. Z toho dvacet jsou chovanci výchovných ústavů nebo dětských domovů,“ sdělil policejní mluvčí Kamil Marek. Někteří „ztracení“ se hledají několik dní, jiní pár měsíců, další roky. Zatím jedno z posledních pátrání vyhlásili lounští kriminalisté před pár dny po 26letém Romanu Bečvářovi z Mostu. „Potřebují ho vyslechnout k prověřované trestné činnosti,“ přiblížil policejní mluvčí Kamil Marek. Mezi hledanými jsou mezi Čechy také Rus, Afghánec, Vietnamci či Ukrajinci.

Velkou záhadou je zmizení zmíněné Jany Paurové ze Slavětína. Mediálně známá kauza se začala odvíjet v únoru 2013. Matka čtyř dětí zmizela beze stopy. Vražda, útěk, sebevražda, nebo nešťastná náhoda se špatným koncem? Neví se ani po téměř deseti letech. Objasnit případ se prozatím nepodařilo ani elitním detektivům z týmu Tempus, který se specializuje na nedořešené policejní pomníčky.