Devatenáctiletá Iva Hnilicová z Chraberců hraje od dětství na klarinet a její radostí je také street dance. To nejzajímavější na ní je ale momentálně skutečnost, že je úřadující Miss hasičkou za rok 2011. Hasičskému sportu se věnuje už od devíti let dodnes, kdy je členkou SDH Chraberce.

Půvabná dívka možná může být vzorem i pro další půvabné dívky, které se věnují požárnímu sportu. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci se společností Global Care s.r.o. a produkční agenturou Interactivity totiž letos už potřetí vyhlašují soutěž o nejpůvabnější slečnu ve sborech Miss hasička ČeskoSlovensko 2012.

Soutěž je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku 17 až 30 let, které jsou minimálně po dobu 12 měsíců členkami v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků, HZS ČR, HaZZ SR nebo DPO SR apod.

„Cílem organizátorů je prostřednictvím soutěže zvýšit povědomí o činnostech SDH v obcích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou profesionální i dobrovolnou hasičskou základnu v České a Slovenské republice. Předešlé ročníky navíc prokázaly, že i v hasičských uniformách se skrývají krásné a sebevědomé ženy,“ uvedla za pořádající agenturu Global Care Martina Melušová.

Titul můžete získat třeba i vy

Dívky mají jedinečnou příležitost se právě teď přihlásit do dalšího ročníku soutěže Miss hasička ČeskoSlovensko 2012.

Uchazečky o titul se mohou do 14. dubna letošního roku do soutěže zaregistrovat na stránkách www.misshasicka.cz.

„V loňském roce obdržel pořadatel celkem 73 přihlášek. Nejvíce uchazeček vyslaly do soutěže hasičské sbory z Moravskoslezského, Pardubického a Jihočeského kraje,“ uvedla Martina Melušová.

Dívky se mohou přihlásit zasláním přihlášky, uveřejněné na stránkách soutěže, a to nejpozději do 14. dubna 2012. Poté bude následovat základní kolo soutěže, kdy zástupci pořadatele soutěže vyberou celkem 40 postupujících do dalšího kola. Výběr probíhá na základě zaslaných přihlášek a fotografií, přičemž pořadatel má vyhrazeno právo na výběr postupujících dle vlastního uvážení. Vyrozumění o postupu bude vybraným soutěžícím oznámeno e-mailem nejpozději do 23. dubna 2012. Castingové kolo soutěže se uskuteční dne 5. května 2012 v Praze, kde odborná porota ze zúčastněných dívek zvolí 20 30 semifinalistek, které budou o svém postupu informovány ihned po skončení konkurzu. Proti rozhodnutí poroty se nelze odvolat. Během castingu dívky absolvují několik disciplín, konkrétně krátké představení každé soutěžící a následný pohovor s porotou, rovněž nebude chybět ani promenáda v plavkách.

Po závěrečném vyhlášení výsledků semifinálového kola čeká dívky focení v profesionálním fotoateliéru, jejich fotografie pak budou umístěny na webových stránkách a FB soutěže a periodikách mediálních partnerů, kde od 1. června do 30. srpna 2012 proběhne semifinálové veřejné hlasování. To proběhne prostřednictvím SMS hlasů, na jehož základě bude vybráno 12 finalistek soutěže Miss hasička ČeskoSlovensko 2012.

Nejúspěšnější dvanáctka finalistek se od 19. do 21. října 2012 zúčastní přípravného soustředění, kde kromě nácviků choreografie pro finálový večer absolvují i hodiny rétoriky, mediální komunikace, pohybové kultury ale i workshopy s profesionálními vizážisty, kadeřníky, stylisty i módními návrháři.

Finálový večer je naplánován na 2. listopadu letošního roku v Praze.

V rámci finálového večera se dívky představí v několika disciplinách.

„Nejprve budeme moci posoudit jejich vtip a pohotovost během představení a rozhovoru s moderátory, následně nás čekají volné disciplíny, které si soutěžící připravily samy, celé ve své vlastní režii. Na své si přijdou i milovníci ženských křivek, finalistky nám předvedou klasickou promenádu v plavkách. Na závěr dámy vystoupí v překrásných večerních róbách,“ popisuje Martina Melušová.

Nakonec porota v Praze zvolí nejkrásnější hasičku Miss hasička ČeskoSlovensko 2012, 1. vicemiss hasička ČeskoSlovensko 2012 a 2. vicemiss hasička ČeskoSlovensko 2012, Miss sympatie hasička ČeskoSlovensko 2012, Miss publikum hasička ČeskoSlovensko 2012 a Miss facebook hasička ČeskoSlovensko 2012.

Nejúspěšnější finalistky se pak objeví mimo jiné v novém kalendáři Miss hasička 2013.

Pořadatelé myslí i na charitu

Každým rokem se snaží soutěž podporovat a pomáhat tam, kde je třeba.

V roce 2010 věnovala Dětskému centru ve Strakonicích vybavení v celkové hodnotě 110 000 Kč, v roce 2011 se zaměřila i na individuální pomoc, kdy čtyřiadvacetiletému Janu Novotnému, který po nešťastném skoku do vody ochrnul, zakoupila invalidní vozík v ceně 82 335 Kč.


Jak se přihlásit do soutěže

Termín: Do 14. dubna letošního roku se do soutěže mohou zájemkyně přihlásit na stránkách www.misshasicka.cz

Podmínky: Soutěž je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku 17 až 30 let, které jsou minimálně po dobu 12 měsíců členkami v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků, HZS ČR, HaZZ SR nebo DPO SR apod.

Cíl soutěže: Zvýšit povědomí o činnostech SDH v obcích, hasičském sportu a poukázat na rozsáhlou profesionální i dobrovolnou hasičskou základnu v České a Slovenské republice.