Vedoucí drážních vyšetřovatelů SŽDC v Ústí n. L. Petr Zimandl potvrdil, že provoz na trati byl zastaven v 18.45. hod. Provoz byl plně obnoven v obou kolejích ve čtvrt na devět večer. Na soupravě Regio Panter byla způsobena škoda zhruba za dvacet tisíc korun.

Na železnici v České republice o víkendu nešlo o jediný incident. Také na trati Havířov – Albrechtice u Českého Těšína v neděli večer v 20 hod. osobní vlak najel na pneumatiku v první traťové koleji. Také v tomto případě střet proběhl bez zranění.

Nástrahy složené z kamení nebo dokonce betonových prefabrikátů se v prvním pololetí letošního roku objevily na severu Čech několikrát. Největší starosti měli železničáři a policisté ze série případů v březnu na trati mezi Teplicemi a Ústím n. L. Třikrát se pokusil vykolejit vlak teprve čtrnáctiletý místní chlapec.

Do výhybek na stejném místě vkládal kameny. Ani v jednom případě se naštěstí nikomu nic nestalo, přestože vlaky do překážek narazily. Policie ho zadržela při posledním pokusu přímo u kolejí. Počkala si tam na něj. Policisté trpělivě čekali až se neznámý záškodník objeví opět na trati. Trpělivost se vyplatila.

Podle Zimandla železničáři vždy se začátkem prázdnin očekávají s obavou zvýšený počet podobných incidentů. Kameny o prázdninách s oblibou kladou na koleje nudící se děti.