Je tady víkend a Chomutovsko opět ožívá akcemi. Jednou z nejzajímavějších bude ples upírů na červenohrádeckém zámku. Milovníci osmdesátých a devadesátých let se vyřádí na retrodiskotéce v Otvicích a děti se pak budou nejvíce bavit na akcích spojených s vítáním prázdnin.

Upíři a vlkodlak? Ano na zámku

Na zámek Červený hrádek se po čtyřech letech vrací oblíbený ples upírů. Užít si jej můžete hned dvakrát, a to dnes a zítra. Každý den se můžete těšit hned na pět poutavých představení, která nastíní příjezd hraběte Drákuly na zámek. Ten později společně s vlkodlakem bude plenit vesnici a nakonec uspořádá na zámku ples upírů. První představení, začíná již v 19 hodin a poslednímu reji upírů pak budete moci přihlížet ve 23 hodin. Na zámek se však můžete vypravit ještě před devatenáctou hodinou. Od 16 hodin se totiž nádvoří zámku promění v historický jarmark, na kterém nebudou chybět kejklíři. Dospělí zaplatí za vstup osmdesát korun, děti jen polovic.

Zábavné odpoledne pomůže pejskům

Zábavné odpoledne pro děti i dospělé, zakončené benefičním koncertem připravil na sobotu jirkovský psí útulek. Od 16 hodin si jej všichni zájemci mohou užívat v zahradní restauraci Sham Rock v Jirkově. Pro děti je připravena spousta her a soutěží a chybět nebude ani přehlídka pejsků z útulku a ukázka psích dovedností. Od 18:30 k dobré náladě zahrají kapely Nucený výsek, Wws a Joe Purple. Vstupné stojí 60 korun a výtěžek poputuje do Psího útulku v Jirkově na výstavbu nových kotců.

Za prázdninami s Tarzanem i hasiči

Dvojí vítání prázdnin si mohou užít tento víkend děti. Na jedno lákají jirkovští hasiči na druhé pak obec Údlice. Právě tam můžete vyrazit již dnes v 17 hodin. Na Rafandě bude připravena skvělá zábava s Tarzanem a jeho kamarády, tancování v kouzelném pralese a spousta soutěží. V Jirkově se budou děti bavit o den později. Ve 13 hodin se otevře hasičská zbrojnice, kde budou připraveny soutěže o ceny, ale i hasičská pěna. V 18 hodin se rozjede zábava pro dospělé i s živou hudbou.

Zatrsejte si ve stylu 80. a 90. let

Milujete 80. a 90 léta? Pak se v sobotu ve 21 hodin vydejte do Otvic. V Coolturáku je připravena tradiční retro disko párty s muzikou 80. a 90. let.