Neváhejte, posílejte své fotky a fotky svých přátel (nejraději v plavkách) a soutěžte o mužné ceny, které do naší soutěže věnoval plzeňský Prazdroj.

Vítěze vyberou na konci prázdnin čtenáři při hlasování na webech. Vítězný Muž léta získá 150 litrů (tři velké sudy) piva Gambrinus. Velkolepá oslava čeká i na druhého a třetího muže v pořadí: sud po 50 litrech piva Gambrinus.

Fota o velikosti 1MB posílejte na adresu: muzletasever@denik.cz.

Napište jméno muže na fotografii a odkud (z jakého města) je. Můžete připojit i při jaké příležitosti, nebo kde bylo foto pořízeno. Pro případ výhry připojte i telefon.

Zapojte se také do soutěže DÍVKA LÉTA.

Jakub Kauer: Muž roku a Muž desetiletí

Jakub Kauer: Muž roku a Muž desetiletí.Asi není muž, který by se nechtěl pyšnit titulem opravňujícím s klidem vítěze prohlásit „jsem nejlepší". Před třemi lety se druhým Mužem roku stal tehdy třiadvacetiletý Jakub Kauer z Ústí nad Labem, jenž ještě v témže roce přidal titul Muž desetiletí (zastupoval na Muži desetiletí zraněného Martina Zacha). Cestu za tituly neměl rozhodně jednoduchou. Musel absolvovat řadu disciplín a odpovídat na záludné otázky. Nechyběla ani přehlídka ve spodním prádle či sportovním oblečení.

Získat prestižní tituly je jedna věc, ale jak se pak žije Muži desetiletí v normálním běžném životě? A jaké vlastnosti by měl takový „nejlepší chlap" mít?

Na to, a další otázky, jsme se Jakuba Kauera zeptali v souvislosti s vyhlášením naší soutěže Muž léta.

Jaké by Muž roku a Muž desetiletí měl mít podle vás vlastnosti?
Měl by být vtipný, společenský, cílevědomý, vědět jak s titulem naložit a čeho chce dosáhnout a mít v sobě hlavně i trochu exibicionismu

Co dnešním mladým mužům chybí a naopak?
Tak z mého pohledu by mohla dnešní mládež mít více pokory a mohli být více sami sebou. Ale tak to vidím já.

Říká se, že ženy se snaží muže „přetvořit" k obrazu svému… Je to možné?
Je jen na konkrétním muži, zda se nechá „ přetvořit" k obrazu ženy nebo zůstane sám sebou. Drobné kompromisy jsou ve vztahu vždy třeba, a to z obou stran. Pokud by se ale muž přizpůsobil zcela ženě, už by to nebyl on.

Čím se zabýváte v současnosti a pomáhají vám vaše tituly v práci? Ovlivnilo to nějak vaše soukromí?
Rozhodl jsem se nejít za titulem. V současné době pracuji v rodinné firmě Metal Investment, zabývající se výkupem a zpracováním kovového odpadu. Takže tituly mi nijak nepomáhají. Pomáhaly mi dřív, když jsem se věnoval práci spojené s modelingem.

Mé soukromí to ovlivnilo dostatečně, seznámil jsem se s hodně lidmi a hodně lidí se mnou chtělo spolupracovat, získal jsem i spoustu nových kontaktů.

Setkal jste se se závistí ze strany mužů?

Jakub Kauer: Muž roku a Muž desetiletí.

Dá se říci, že ano a nejenom kvůli pracovním příležitostem, ale i kvůli kontaktům se známými lidmi. Mimo to jsem se setkal také s přetvářkou ze strany některých přátel, což mě mrzí.

Jaké vlastnosti by měla mít ideální partnerka?
Najít ideální partnerku není nic jednoduchého. I když si člověk myslí, že už takovou našel, tak čas často ukáže, že to tak vlastně není. Ideální partnerka pro mě by měla být tolerantní, neměla by zbytečně žárlit a samozřejmě mi musí padnou do oka jak vzhledově, tak povahově.

Vaše plány do budoucna?
Sbírat úspěchy v nové práci, užívat si léto a zkusit obnovit staré pracovní příležitosti.

Jakub Kauer

Znamení Zvěrokruhu: Blíženec
Povaha: Je bojovník. Když se do něčeho pustí, dokončí vše až do konce. I když se někdy do věcí pouští tzv. po hlavě. Z výzev ale nemá strach.
Koníčky: Zajímá se o módu a nové technologie, má rád moderní hudbu i klasiku.
Ženy: Má rád soběstačné a průbojné, se smyslem pro humor. Obdivuje jejich jedinečnost a často tajemnost.
Chování: Snaží se být pozorný a chovat se jako gentleman.