Litoměřické pivní slavnosti jsou doslova za dveřmi. Již 18. srpna nabídnou milovníkům dobrého piva nejen produkty menších pivovarů z nejrůznějších míst Česka, ale i dvou soukromých, které vznikly přímo v Litoměřicích v loňském roce.

A k tomu přidají hudební program na dvou pódiích, jak se k takovým akcím sluší a patří.

„Hlavní myšlenkou těchto pivních slavností je podpořit možnost obnovení výroby piva v litoměřickém pivovaru," vysvětluje za pořadatele ředitelka Městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková, proč ve městě, kde měla výroba piva tradici, taková akce před dvěma lety vznikla. Pivovar, který v roce 1720 vznikl jako Měšťanský, byl uzavřen před deseti lety, v roce 2002.

Litoměřické pivní slavnosti tak nyní umožňují prezentaci minipivovarů, malých a středních pivovarů z celé České republiky. „Třetího ročníku se jich zúčastní patnáct a budou nabízet bezmála padesát druhů," upřesnila Věra Kmoníčková. „Prezentovat se zde budou také dva minipivovary přímo z Litoměřic Labuť a Koliba," dodala ředitelka s tím, že na pivních slavnostech nebudou chybět ani radlery, ovocná piva, která se stala hitem letošního léta.

Návštěvníci se budou moci zúčastnit soutěží o ceny, které pro ně připravil pivovar Rohozec.

„Kulturní program poběží od 13 do 24 hodin na dvou pódiích, která vyrostou na parkovišti u Hvězdárny a na Tyršově náměstí. Programem provázejí moderátoři Hitrádia FM Severní Čechy Zdeněk Lukesle a Jitka Mesárošová," sdělila Věra Kmoníčková.

Stánky s občerstvením, dobrotami a dalším sortimentem doladí v Litoměřicích třetí srpnovou sobotu atmosféru tohoto svátku pivařů. A jaké můžete očekávat vstupné? Bude jednotné ve výši 60 Kč.

Program 3. Litoměřických pivních slavností, 18. srpna 2012

Tyršovo náměstí:
- 14.00 Rosťa Pechoušek
- 16.00 Chřestýši
- 19.00 Pepíno Matura harmonika
- 21.00 DJ Pepppe
- 22.00 LAYLA

Hvězdárna:
- 13.00 PATAPON
- 14.00 OD PLOTNY SKOK
- 16.00 Swing Quartet Bohemia
- 18.00 Veselí lidi
- 20.00 ŽLUTÝ PES a Ondřej Hejma
- 22.00 The BIG BOSŠ