Oblékl si šedé montérky, na záda vzal černý batoh a odešel ze svého domu ve Vaňově. Údajně zanechal i dopis na rozloučenou. Kam jeho kroky směřovaly dál, nikdo neví.

„Policie pátrá v okolí bydliště i na dalších místech, kam často chodil a k nimž měl vztah,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Pohřešovaný hasič Jaroslav Čermák.Zdroj: Policie ČRHasiči ve spolupráci s policií tak prohledávali například Vaňovský vodopád či řeku Labe u Masarykových zdymadel. Na rozsáhlé akci se podílejí také psovodi včetně policejního vrtulníku z Prahy.

Policisté se obávají, že 43letý hasič hodlá spáchat sebevraždu. „Existuje důvodné podezření, že by mohl být ohrožen na životě,“ potvrdila Hyšplerová.

To tvrdí i jeho kamarád z práce. „V posledních dvou týdnech měl v práci pár problémů, přeřadili ho na jinou směnu. Nevím, jestli to v něm nevyvolalo nějakou osobní vadu, protože ty kluky měl rád. Proslýchá se také, že měl problémy se zdravím. Přestal chodit i do posilovny,“ říká kamarád.

Podle něj si černý batoh nebral náhodou. „Myslíme si, že si do něj naházel kameny a chtěl skočit někam do vody,“ uvažuje hasič.

Jak doplňuje, poslední měsíce na tom pohřešovaný muž nebyl psychicky dobře. „O domácím životě nechtěl mluvit. Bylo na něm vidět, že se trápí. Je to záležitost posledního půl roku. Hasič na svém kolegovi pozná, že se něco děje,“ doplňuje kamarád.

Atmosféra v práci teď podle něj není dobrá. „Nejhorší je ta bezmoc, že nevíme, co máme dělat. Přitom bychom udělali cokoli, jen aby se našel,“ dodává kamarád.

Asi čtyři roky spolupracuje s Jaroslavem Čermákem také zvukař Tomáš. Pohřešovaný hasič totiž dělal DJ. „Vzhlížím k němu a chovám k němu obrovský respekt za to, jaký je člověk. Je to charakter a nejzodpovědnější člověk, kterého znám. Nikdy mi neřekl, že by měl s něčím problém,“ říká Tomáš.

Pátrání i nadále pokračuje, pomoci může i veřejnost. Policisté žádají případné svědky, kteří muže zahlédli, aby se obrátili na linku 158.

Policie pátrá po 43letém hasiči z Ústí.
Policie pátrá po 43letém hasiči z Ústí